10 Απρ 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Η ΟΜΑΔΑ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Άρχισε ξανά να γίνεται σίριαλ η παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Τρίτη χρονιά που είναι ο Βάσκος στον ερυθρόλευκο πάγκο και τρίτη φορά που γίνονται πάλι τα ίδια. Την πρώτη χρονιά ο Κόκκαλής βαρέθηκε να τον περιμένει και τον έστειλε να βολοδέρνει στην Βιγιαρεάλ, πέρυσι ο Μαρινάκης τον κράτησε με τις κατάλληλες αυξήσεις αποδοχών βεβαίως βεβαίως. Φέτος?? Είναι γνωστό το οικογενειακό πρόβλημα του Ερνέστο αλλά και η επιθυμία του να δουλέψει σε έναν από τους καλύτερους πάγκους της Primera division.

Η αλήθεια είναι ότι έχει κουράσει αυτή η κατάσταση κάθε χρόνο. Να ξεκαθαρίσω κάτι όμως. Ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα επιπέδου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν έχει ανάγκη τον Βάλβέρδε και τον κάθε Βαλβέρδε. Ο Βάσκος έχει ανάγκη τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Έγινε μάγκας 3 χρονιές παίρνοντας πρωταθλήματα και νταμπλ και έφτιαξε το βιογραφικό του. Όπως μάγκες έγιναν ο Λέμονής, ο Μπάγεβιτς ακόμα και ο Σόλιντ. Καλά τα έλεγε ο σοφός Σωκράτης «....ας πάει και στην Ισπανία να πάρει πρωτάθλημα». Δεν μηδενίζω την δουλεία του Ισπανού. Αντιθέτως, τα λεφτά του τα δούλεψε και με το παραπάνω ο άνθρωπος. Παρουσίασε αποτελέσματα και αφήνει  έργο (αν τελικά φύγει). Απλά η προσκόλληση μιας ομάδας όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε πρόσωπα και καταστάσεις μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Είδαμε τι έπαθε και η ΑΕΚ που ακόμα είναι χωρισμένοι σε Μπαγεβιτσικούς και αντι-Μπαγεβιτσικούς. Η ομάδα, φίλοι μου είναι πάνω από όλους και από όλα.

Θέλεις να φύγεις κύριε Βαλβέρδε με γεια σου με χαρά σου. Βγες και ανακοίνωσε το να τελειώνουμε. Υπάρχουν ακόμα βέβαια, αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά ξεκαθάρισε την θέση σου. Αποκλείεται μέσα σου να μην ξέρεις τι έχεις αποφασίσει. Ξέρεις και παραξέρεις οπότε βγες και μίλησε και δείξε σεβασμό στον κόσμο όπως σου έχουν δείξει και αυτοί όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν χάνεται από την φυγή του Βαλβέρδε. Το μοναστήρι να είναι καλά και από καλογέρους.....

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω την προσωπική μου άποψη για το όλο θέμα. Πιστεύω και θέλω να μείνει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Έχει μπει η ομάδα σε έναν δρόμο και σε ένα μονοπάτι που μόνο με τον ίδιο μπορεί να συνεχίσει. Έχει φτιάξει η χημεία της ομάδας  και φέτος το καλοκαίρι θέλει μόνο πινελιές για να συνεχίσει τον δρόμο τον επιτυχιών. Πιθανή αποχώρηση του Βάσκου θα βάλει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε ένα πλάνο τουλάχιστον 3ετίας αφού οποιοσδήποτε και να έρθει θέλει τον χρόνο του για να περάσει την φιλοσοφία του και τις ιδέες του. Θα ήταν ιδανικό για τους πειραιώτες να μείνει και να θέλει να μείνει, ο Βαλβέρδε αφού έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Να μην γίνει όμως σίριαλ βγες και μίλα επιτέλους senior.

ΥΓ. Από τα ονόματα που ακούγονται τα περισσότερα τα θεωρώ αποτυχίες. Ποιός Κίκε Φλόρες και ποιός Ράμος? Από αυτούς προτιμώ Λέμονη που λέει ο λόγος. Που στο κάτω κάτω είναι και ο πιο ανερχόμενος Έλληνας προπονητής. Αντίθετα τα ονόματα του Έμερι και του Μπιέλσα ταιριάζουν πιο πολύ με την φιλοσοφία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.


    χαιρετώ
Ο πεταλούδας

                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου