21 Απρ 2012

ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ...ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Έφυγε λοιπόν ο senior Βαλβέρδε! Δεν ξέρω αν θα μείνει στην ιστορία για τις προπονητικές του ικανότητες το μόνο σίγουρο είναι oτι θα τον θυμόμαστε για το ήθος του και την συμπεριφορά του. Τέτοιους ανθρώπους τους έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολυτέλεια να τους έχει στους κόλπους του. Από κει και πέρα ο Βαλβέρδε άφησε και έργο στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και το λέω εγώ που κατά την 3ετή(1+2 χρόνια)θητεία του έσουρα τα μύρια όσα. Αλλά το δίκαιο να λέγεται. Το σημαντικότερο για έναν προπονητή, κατά την γνώμη μου, είναι όταν φεύγει από έναν σύλλογο να αφήνει την ομάδα σε ψηλό επίπεδο αγωνιστικό και οργανωτικό. Θυμηθείτε τι άφησε ο Ζίκο όταν έφυγε!!! Το απόλυτο χάος! Μια ομάδα τσίρκο. Θυμηθείτε και τι άφησε ο Μπάγεβιτς. Πόσο οργανωμένη και δουλεμένη ήταν η ομάδα. Ο Βαλβέρδε λοιπόν, φεύγει και αφήνει πίσω του έναν θησαυρό. Μια ομάδα που δουλεύει με κλειστά μάτια σε όλα τα επίπεδα. ‘Ένα πραγματικό ελβετικό ρολόι. Και εδώ είναι που του βγάζω το καπέλο. Είχε τον σεβασμό και την αποδοχή όλων και πέρασε τις ιδέες του και την φιλοσοφία του και έτσι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε ΟΜΑΔΑ του Βαλβέρδε με όλη την σημασία της λέξης!! Δεν θυμάμαι άλλη φορά, ίσως είναι και η μοναδική, που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ομάδα του προπονητή του. Ακόμα και με τον Μπάγεβιτς πάντα υπήρχαν οι σταρ παίχτες που αλλοίωναν (καλώς κατά την γνώμη μου) την Μπαγεβιτσική φιλοσοφία.

Το άλλο που αναγνωρίζω στον ...σιρανό είναι η διαχείριση υλικού που έκανε! Σε αυτόν τον τομέα έχει μάστερ ο άνθρωπος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαχείριση υλικού. Κατάφερε να έχει τον κάθε παίχτη του ρόστερ ετοιμοπόλεμο για να βοηθήσει όποτε χρειαστεί. Είτε κάποιος έπαιζε 90 είτε 5 λεπτά ήξερε τι θα κάνει μες το γήπεδο. Ήξερε τον ρόλο και την αποστολή του. Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό συμβαίνει μόνο στην Μάντσεστερ!! Επίσης ο Βάσκος δεν δίστασε να πειραματιστεί και να βγάλει παίχτες προς όφελος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Αυτός ήταν που ανέδειξε σε φορ κρούσης τον Μιραλάς και αυτός έδωσε στην Εθνική τον μελλοντικό της αμυντικό χαφ. Για τον Μανιάτη μιλάω που τον καθιέρωσε επιτυχημένα ως κόφτη και έλυσε και τα χέρια του Σάντος.

Προπονητικά είχε τις ατέλειες του για τις οποίες μιλήσαμε εκτεταμένα όλη την χρονιά και δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε πάλι, αλλά ποιός είναι τέλειος? Δεν μπορείς να τα έχεις όλα και πιστεύω οτι αν βάλεις στην ζυγαριά τα συν και τα πλην η ζυγαριά θα γύρει μονόμπατα στα θετικά. Γι αυτό λοιπόν είναι απώλεια η φυγή του Βαλβέρδε αλλά από την άλλη ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πάνω από όλα. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκανε προπονητή τίτλων των Ισπανό αφού στην primera τίτλο δεν θα έπαιρνε! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βοήθησε τον Βαλβέρδε να φτιάξει το όνομα του μετά το πατατράκ με την Βιγιαρεάλ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκανε τον Βαλβέρδε προπονητή Champions League. Ήταν λοιπόν μια σχέση δούναι και λαβείν. Και οι δύο πλευρές βγήκαν κερδισμένες από αυτήν την συνεργασία. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπήρχε και προ Βαλβέρδε και η όποια σύγκριση με τον νέο προπονητή μόνο κακό θα κάνει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο καθένας είναι διαφορετικός και έχει την δική του φιλοσοφία και ούτε σημαίνει οτι αν έρθει πάλι ισπανός θα πιάσει. Η ζωή πάει μπροστά και ο Βαλβέρδε του χρόνου θα είναι στην Primera. Πέρασε βοήθησε τελείωσε! Η οποιαδήποτε προσκόλληση από πλευράς κόσμου στον Βάσκο θα είναι μια κινητή βόμβα για οποιονδήποτε έρθει. Εξάλλου ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Ερνέστο. Ο Βαλβέρδε πρέπει να νοσταλγεί τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ και όχι το αντίθετο.

   χαιρετώ
ο πεταλούδας
                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου