19 Απρ 2012

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλησπέρα φίλοι μου,

Ολοκληρώθηκαν χθες οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Champions League και τα δύο ζευγάρια παραμένουν «ανοικτά» για την υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Μονάχου. Αν και περιμέναμε να δούμε περισσότερο θέαμα, η σκοπιμότητα κυριάρχησε και κυρίως στο χθεσινό αγώνα η αμυντικογενής τακτική του Ντι Ματέο νίκησε το passing game της Μπαρτσελόνα. Αυτό που μας αποζημίωσε ήταν το δραματικό φινάλε στην Allianz Arena με το νικητήριο γκολ του killer Γκόμεζ και η συνολική εμφάνιση της Μπάγερν απέναντι στη μονίμως υπεροπτική Ρεάλ με μπροστάρη τον «πολύ» Ρονάλντο, που πρωταγωνιστεί στα ταμπλόιντ και στα εύκολα παιχνίδια, αλλά όταν η μπάλα καίει …τον ψάχνουμε με τα κυάλια! Ας κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση των πρώτων ημιτελικών:

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΡΕΑΛ   
Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά με αιχμές του δόρατους το δίδυμο Ρόμπεν – Ριμπερί και μαζί με τον αθόρυβο Λαμ ταλαιπώρησαν αφάνταστα την αμυντική τετράδα των μερένχες και ειδικά τον Κοεντράο, που δεν έκοβε …ούτε με βαλέ. Οι κλασικοί galacticos ξεκίνησαν νωθρά και σαν να μην έπαιζαν ημιτελικό (μετά από 10 χρόνια παρακαλώ), αλλά σε αγώνα επίδειξης, βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ. Η άμυνα της δεν εμπνέει σε καμία περίπτωση σιγουριά με Πέπε, Ράμος & Σία και ας είναι καλά ο Άγιος Ίκερ! Η Μπάγερν μετά το 1 – 0 θέλησε να μην κάνει το ματς ροντέο, προτιμώντας να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Όμως το γκολ της Ρεάλ στις αρχές του 2ου μέρους, της άλλαξε τα σχέδια και τότε φάνηκε η γύμνια της Βασίλισσας που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Το κέντρο χλωμό με τους αργούς Κεντίρα – Αλόνσο δεν πήρε βοήθεια ούτε από τα άκρα. Ο Μουρίνιο ντεφορμέ κι αυτός έβγαλε τον Μπενζεμά σε μια ακατανόητη κίνηση, λες και ο Γάλλος ήταν το πρόβλημα… Την ίδια ώρα η Μπάγερν ανέβαζε στροφές, πίεζε όλο και περισσότερο τη Ρεάλ και το 2ο γκολ ήρθε να σφραγίσει την ανωτερότητα της σαν θεία δίκη. Οι Μαδριλένοι θεωρούνται φαβορί από πολλούς και λόγω ονόματος και λόγω έδρας, αλλά οι Βαυαροί απέδειξαν ότι είναι σκληρά καρύδια και δεν φοβούνται… Η ρεβάνς θα είναι καυτή και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Μουρίνιο, ειδικά αν στο μεταξύ έχει γνωρίσει την ήττα στο el clasico.

ΤΣΕΛΣΙ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   
Το μόνιμο ζευγάρι των τελευταίων ετών έδωσε άλλη μια παράσταση για γερά νεύρα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Η ανωτερότητα των μπλαουγκράνα δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, αλλά ποιος μπορεί πλέον να πει με σιγουριά ότι η Μπάρτσα θα είναι στον τελικό? Κι αν η Τσέλσι πετύχει 1 γκολ στο Καμπ Νου και στήσει ξανά …οδοφράγματα μπροστά στην εστία του Τσεχ? Το χθεσινό ματς είχε την εικόνα που όλοι περιμέναμε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα αποτέλεσε έκπληξη. Ο Ντι Ματέο γέμισε το κέντρο του με 4 παίκτες προκειμένου να μην βρουν διαδρόμους οι αντίπαλοι και στάθηκε τυχερός που η ομάδα του δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από ευκαιρίες μην το συζητάμε… Οι Μπλε θα έψαχναν το γκολ μόνο από στημένη φάση, άντε και καμιά αντεπίθεση. Και ενώ φαινόταν ότι το ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο, ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την Τσέλσι και το γκολ του Ντρογκμπά άλλαξε το μομέντουμ! Οι Λονδρέζοι πίστεψαν πλέον στη νίκη και στο Β μέρος προστάτεψαν το χρυσό γκολ, όπως τα λιοντάρια το θήραμα τους. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει τη συντριπτική κατοχή, αλλά πλέον πατούσε λιγότερo την αντίπαλη περιοχή και όποτε το έκανε αυτό, ο Σάντσες σπαταλούσε τις ευκαιρίες… Φέτος οι μπλαουγκράνα πληρώνουν την απουσία του Βίγια, που φαίνεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του, δίνοντας πολύτιμη βοήθεια στο Μέσι αλλά και τις χαμηλές πτήσεις του Ινιέστα. Το γήπεδο στον επαναληπτικό θα είναι κατηφορικό για την Τσέλσι, όμως τώρα πια έχει δικαίωμα στην ελπίδα!

Υπομονή λοιπόν 1 βδομάδα για να απολαύσουμε τις ρεβάνς και να διαπιστώσουμε τι όπλα κρατάνε ακόμα στις φαρέτρες τους οι 4 μεγάλοι αντίπαλοι…

Χαιρετώ

Ο Καρχαρίας
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου