6 Απρ 2012

THE DREAMCATCHER

Καλησπέρα φίλοι μου,

Μία σημαντική εβδομάδα πέρασε τόσο για τις εγχώριες όσο και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Στο Champions League δεν έγινε το μεγάλο μπαμ και πλέον περιμένουμε τους δύο ημιτελικούς για να δούμε αν θα έχουμε el clasico menu στο Μόναχο ή αν κάποια από τις Μπάγερν, Τσέλσι καταφέρει να σπάσει το δίδυμο… Θα προσφέρουμε πλούσια αφιερώματα και αρθογραφία στον επόμενο γύρο, «σπάζοντας» το ρόδι για τον Απρίλιο που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να είμαστε κοντά σας. Στα καθ’ ημάς ήδη έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου, όπου θα συμμετάσχουν οι κατά τεκμήριο πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ελλάδας, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ατρόμητο που για να φτάσει μέχρι εδώ απέκλεισε μεταξύ άλλων τους φιλόδοξους ΠΑΟΚ και Άρη. Τώρα πια μένει να φανεί αν ο Μήτρογλου φυλάει και άλλες πιστολιές εναντίον του Ολυμπιακού, ή αν ο Βαλβέρδε πάρει 2ο νταμπλ στην εν Ελλάδι καριέρα του!

Μιας και ο λόγος για Βαλβέρδε, άλλο ένα καλοκαιρινό σήριαλ με τον Ισπανό ξεκινάει και όλοι στο λιμάνι κρέμονται από τα χείλη του. Το έργο του στην ομάδα του Πειραιά είναι προφανώς το καλύτερο μετά την 1η φυγή του Μπάγεβιτς το 1999 (παρεπιμπτόντως μην παραλείψετε να απολαύσετε το αφιέρωμα στις καλύτερες ομάδες της δεκαετίας 2000 – 10 στη σχετική ενότητα) και φαίνεται ότι κάτι έχει αφήσει ανολοκλήρωτο! Ο ίδιος θέλει πολύ να μείνει γιατί βλέπει τις ευνοϊκές προϋποθέσεις να φτάσει ψηλότερα του χρόνου στην Ευρώπη, ενώ κι οι ερυθρόλευκοι είναι ευχαριστημένοι με το συνδυασμό εμφανίσεων – αποτελεσμάτων της ομάδας, που κακά τα ψέμματα στο μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στη φιλοσοφία Βαλβέρδε. Ας εστιάσουμε όμως στο αγωνιστικό πλάνο της νέας σεζόν, ανεξάρτητα αν παραμείνει στον πάγκο ο Βάσκος.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μέγερι και Κάρολ είναι σίγουροι για τη νέα σεζόν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει έναν Έλληνα πορτιέρο με διεθνείς παραστάσεις ώστε να ενισχύσει το εγχώριο στοιχείο και με προοπτική να γίνει ο αντι-Κάρολ στο μέλλον. Υπάρχει καλύτερη λύση από τον Σηφάκη, που μάλιστα μένει και ελεύθερος το καλοκαίρι?

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Στο κέντρο της άμυνας σίγουρη θεωρείται η παραμονή του Μέλμπεργκ, ενώ ο Σιόβας θα αποτελέσει τον αντι-Μαρκάνο που θα χαιρετήσει. Ο Αβραάμ θέλει να μείνει και οι σειρήνες του εξωτερικού δεν φαίνεται να του κεντρίζουν το ενδιαφέρον μέχρι τώρα. Αριστερά υπάρχει ο αμετακίνητος Χολέμπας και ο Ζαραδούκας. Μπακ-απ στα στόπερ οι Ποτουρίδης και Παπάζογλου. Το ερωτηματικό στα δεξιά είναι αν θα παραμείνει ο Τόρο, ο οποίος φέρεται ως πιθανό αντάλλαγμα για το Βιεϊρίνια. Αν φύγει στα υπόψιν είναι ο Σκόνδρας, αν ανανεώσει έχει κλείσει η άμυνα (ως δεξί μπακ λογίζεται και ο Μανιάτης) και πιθανόν να γίνει μόνο κίνηση για περιπτώσεις τύπου Μανωλά (νέος και …ελεύθερος).

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΧΑΦ: Το μόνιμο πρόβλημα στον Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται να βρίσκει γιατρειά με τη μετατόπιση του Μανιάτη στα χαφ και το μεστό παιχνίδι του Ορμπάιθ. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Ισπανού και να προσπαθήσει να αποκτήσει το Μακούν με χαμηλότερη ρήτρα. Αν συνυπολογίσουμε το Φέισα και τον Τάτο, που έχει κάνει καλή χρονιά, το κέντρο είναι φουλ. Ο Μοντέστο τα έφαγε τα ψωμιά του και δεν βλέπω να μένει. Αντίθετα δεν αποκλείω να γίνεται κίνηση για Φορτούνη, ο οποίος λογίζεται ως γηγενής από τις ακαδημίες των ερυθρόλευκων, κάτι που μετράει για τη λίστα τηςUEFA. Επίσης στη μεταγραφική λίστα των ερυθρόλευκων υπάρχουν δύο ελπιδοφόροι μέσοι από την Πορτογαλία ο Μασάδο και ο Αντρέ Κάστρο. Παρά την υπεροπλία σε αυτές τις θέσεις δεν αποκλείεται η προσθήκη ενός ακόμη αξιόλογου παίκτη.

ΔΕΚΑΡΙ: Σε αυτή τη θέση ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει τη μια μεγάλη μεταγραφή του για να αντικαταστήσει τον Ιμπαγάσα. Πολλά ονόματα ακούγονται κυρίως από Αργεντινή και το καλοκαίρι θα είναι καυτό! Φουστέρ, Σουμπίνιο θα μείνουν για τους ειδικούς ρόλους, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια…

ΕΞΤΡΕΜ: Αν μείνει ο Μιραλάς το αριστερό φτερό είναι δικό του. Ο Αμπντούν είναι τέλειος για 1η αλλαγή και στα δύο άκρα και πλέον θεωρείται από τους χρήσιμους παίκτες στο λιμάνι. Ο Φετφατζίδης θα κλείνει τρύπες στα δεξιά, ενώ σίγουρη θεωρώ την αποχώρηση του Καζίμ. Άρα οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν για σούπερ-παίκτη στα δεξιά τύπου Βιεϊρίνια. Καλή περίπτωση και ο δαίμονας Μεξικάνος Γκουαρντάντο από τα βασικά στελέχη της Λα Κορούνια, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κατά τη γνώμη μου αν κάποιος παίκτης πρέπει να πωληθεί το καλοκαίρι (όχι λόγω αξίας, αλλά γιατί υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης του εκ των έσω) ως επιχειρηματική κίνηση είναι ο Τζιμπούρ. Με τα χρήματα ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να ρίξει «χοντρό χαρτί» σε άλλες θέσεις (10άρι, εξτρέμ) και επιτέλους ήρθε ο καιρός να αξιοποιηθεί ο Μήτρογλου, ενώ μην ξεχνάμε και το Μιραλάς που διαπρέπει ως φορ. Ο Πάντελιτς μπορεί να μείνει με μειωμένο συμβόλαιο ως αναπληρωματικός, ενώ ο Ντιόγκο φιλότιμος μεν …χωρίς την αίσθηση του γκολ δε! Καλή περίπτωση ο Βαλντέζ για περιφερειακός κυνηγός αντί του Βραζιλιάνου.

Αυτές εν ολίγοις είναι κάποιες από τις κινήσεις που αν γίνουν (που πιστεύω ότι θα γίνουν) από τον Ολυμπιακό θα τον κάνουν να αλλάξει επίπεδο, εδραιώνοντας την κυριαρχία του εντός των συνόρων για πολλά χρόνια. Το στοίχημα όμως είναι ένα και λέγεται ευρωπαϊκή καταξίωση. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κυνηγήσουν αυτό το όνειρο!

Καλό Σ/Κ

Ο Καρχαρίας
                                                                             



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου