29 Φεβ 2012

Στο Μυδράλιο του...DJANGO

ο ΣΑΝΤΟΣ, η κλήση ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ στην Εθνική και ο γενικός αχταρμάς....


 ο ΣΑΝΤΟΣ έπιασε το άλλο άκρο από αυτό του ΟΤΤΟ....έκει που η Εθνική ήταν κλαμπ κλειστό και έπαιζε όποιος είχε καλές σχέσεις με την κλίκα ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ - ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΖΑΓΟΡΑΚΗ, έχει γίνει ανοιχτό μαγαζί για κάθε τον Έλληνα που έχει δελτίο ποδοσφαιριστή....'Έλεος κύριε ΣΑΝΤΟΣ...Έλεος...Έχεις κάνει διεθνείς μέσα σε ένα χρόνο το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Α' Εθνικής....μια μέση κατάσταση αναφορικά με τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών σε αυτήν την ομάδα δεν υπάρχει??? Πως θα γίνει ομάδα αυτή η ΕΘΝΙΚΉ όταν αλλάζουν κάθε λίγο 15 ποδοσφαιριστές σε κάθε κλήση???? Αυτό το κάτι σαν ποδοσφαιριστής, για τον ΣΑΜΑΡΑ μιλαω γιατί έχει κλεισμένη θέση στην ενδεκάδα και σε αυτό το ρόστερ??? Το παλικαράκι το έχει πάρει η κάτω βόλτα εδώ και δυο χρόνια....Από τη στιγμή που κάλεσες τον ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ, έπρεπε να καλέσεις και τον ΣΕΙΤΑΡΙΔΗ και τον ΧΑΡΙΣΤΕΑ κύριε ΣΑΝΤΟΣ...Άκου τον ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ....με ποιά λογική τον κάλεσες??? Άφησες εκτός τον ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ και κάλεσες κάποιον που είναι 36 και δεν βάζει goal ούτε με πέναλντι???? Έλεος κύριε ΣΑΝΤΟΣ...είπαμε είσαι τίμιος προπονητής, δουλευταράς, περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά μη μας στείλεις και όλους στο ΔΑΦΝΙ...Ασχολήσου με την ομάδα σου την ΑΕΚ που θα αναλάβεις την επόμενη χρονιά και άσε την ΕΘΝΙΚΗ για κάποιον που θα την νοιάζεται πραγματικά.....Άκου τον ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ....

Υ.Γ. ΠΙΛΑΒΙΟΣ, ΣΑΝΤΟΣ, ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΒΡΥΖΑΣ, ΦΥΣΣΑΣ, ΒΟΚΟΛΟΣ, ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.........ΣΑΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ???? ΜΠΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ......
                                                                                                                                     
                                                                                                                                                χαιρετώ     
                                                                                                                                           

GOD SAVE THE DERBIES

Η μάχη του αυτοκινητόδρομου Μ69 ανάμεσα σε Κόβεντρι και Λέστερ είναι στο πιάτο σας, στην ενότητα των DERBIES...

28 Φεβ 2012

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλή Σαρακοστή φίλοι μου!

Επιστροφή στις επάλξεις για την Εθνική λίγους μήνες πριν την πρόκληση του Euro 2012, 3ης συνεχόμενης διοργάνωσης που μετέχει η Ελλάδα, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της. Πρώτη εμφάνιση για το 2012 και σίγουρα κανείς δεν περιμένει σούπερ μπάλα και πάθος, αλλά λόγω των αρκετών νέων προσώπων πολλοί θα θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν την κλήση στην τελική 23άδα. Το παιχνίδι με το Βέλγιο αποτελεί μια καλή ευκαιρία για παίκτες όπως ο Μανιάτης και ο Καρνέζης να εδραιώσουν τη θέση τους.

Ας δούμε όμως τον ευχάριστο πονοκέφαλο που θα έχει ο Φερνάντο Σάντος για την επιλογή της σύνθεσης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:
Τερματοφύλακας: Ο Πορτογάλος φαίνεται να πιστεύει πολύ στον Καρνέζη, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, ενώ παρά τον παροπλισμό του στην Παλέρμο, ο Τζόρβας έχει την εμπειρία και θα είναι λογικά η 2η επιλογή. Από εκεί και πέρα μάχη θα γίνει για την 3η θέση ανάμεσα σε Χιώτη, Σηφάκη και όλα θα κριθούν στο νήμα. Αν ο Κρητικός δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά τον τραυματισμό του, είναι σίγουρος.
Ακραία μπακ: Για πρώτη φορά η Εθνική μας διαθέτει υπεροπλία και στα δύο άκρα της. Δεξιά σίγουροι είναι οι Τοροσίδης, Βύντρα και αριστερά οι Τζαβέλλας, Χολέμπας (μάλλον μένει εκτός ο ντεφορμέ Σπυρόπουλος και σίγουρα ο τραυματίας Ζαραδούκας). Στα υπόψιν και το πολυεργαλείο Μαρίνος που αγωνίζεται και ως χαφ, αλλά και ο πολλά υποσχόμενος Σκόνδρας.
Σέντερ μπακ: Η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Αβραάμ, ο Παπασταθόπουλος (το βασικό δίδυμο) και πίσω από αυτούς αξιόπιστες λύσεις (Μαλεζάς, Μόρας) και μελλοντικά αστέρια (Μανωλάς, Κυρ. Παπαδόπουλος). Ο Κυργιάκος δεν θα λείψει.
Κεντρικά χαφ: Ο Μανιάτης είναι ο αμυντικός χαφ που έψαχνε η Εθνική και συμπληρώνει ιδανικά τον Κατσουράνη. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους Μάκο, Φωτάκη, Νίνη.
Εξτρέμ: Μετρημένα κουκιά αυτές οι θέσεις. Ο Σαλπιγγίδης καπαρώνει τη θέση του δεξιού εξτρέμ, με Φετφατζίδη μπακ απ (με «ανάποδο πόδι») και από την άλλη πλευρά ο ανεβασμένος Γεωργιάδης και σε ορισμένες περιστάσεις ο Σαμαράς που θα λογίζεται και ως σέντερ φορ.
Επιθετικοί: Όταν έχεις κυνηγούς με την έφεση στο σκοράρισμα που έχουν οι Μήτρογλου και Γκέκας νιώθεις καλυμμένος και για τη φανέλα με το νούμερο 9. Λύσεις θα δώσουν στη γραμμή κρούσης και οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.   

Ο Σάντος παρακολουθεί ανελλιπώς το Ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα θα καταλήξει στους 23 που τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Όμως με έναν τέτοιο κορμό η Εθνική είναι καταδικασμένη για να πετύχει. Απομένει να το δούμε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας!

ΥΓ: Ας ελπίσουμε ο Σάντος να μην μπει στη λογική Παναγούλια (του Mundial 94) και να χαραμίσει 2 θέσεις στους βετεράνους Λύμπε και Καραγκούνη μόνο και μόνο για να κλείσουν όμορφα την καριέρα τους στην Εθνική… Υπάρχουν και τα φιλικά παιχνίδια για τέτοιες περιπτώσεις.

Καλή σας μέρα

Ο Καρχαρίας
                                                                         

27 Φεβ 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
Έσπασε η ανομβρία για την ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και επέστρεψε στους τίτλους με την κατάκτηση του carling cup στα πέναλτι απέναντι στην Κάρντιφ. Βέβαια όταν μιλάμε για την μεγαλύτερη ομάδα του Νησιού ένα τέτοιος τίτλος δεν λέει και τίποτα. Όταν έχεις κατακτήσει 5 Πρωταθλητριών τι να σου πει ένα Λίγκ καπ. Την στιγμή που ήρθε όμως, έστω και αυτό το …ποταπό κύπελλο είναι πολύ σημαντική για τους κόκκινους του λιμανιού. Τελευταία φορά που πανηγύρισε έναν τίτλο ήταν πριν 6 χρόνια. Και είναι πάρα πολλά όταν λέγεσαι ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ. Αυτό το κύπελλο και ο τρόπος που ήρθε θα τονώσουν το ηθικό της ομάδας και θα της δώσει την απαιτούμενη ενέργεια να μπει δυνατά στη τελευταία στροφή του πρωταθλήματος και να κυνηγήσει την τετράδα που δίνει το εισιτήριο για Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει οπωσδήποτε η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του χρόνου. Θα είναι τεράστιο πλήγμα για το πρεστίζ αλλά και τα οικονομικά του συλλόγου μια δεύτερη συνεχόμενη απουσία της.
Και βεβαίως το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Για μένα πρέπει να χτυπήσουν την πόρτα του Μουρίνιο. Αυτά που θα ζήσει ο Πορτογάλος δεν τα χει ζήσει στην καριέρα του μέχρι στιγμής. Μια καριέρα πλούσια σε συγκινήσεις και τίτλους αν μη τι άλλο. Αυτά που θα βιώσει στο Άνφιλντ ούτε που τα χει φανταστεί. Τι να σου κάνουν οι ξενέρωτες Τσέλσι-Πόρτο ακόμα και η….κυριλάτη Ρεάλ. Όταν μιλάμε για Λίβερπουλ μιλάμε για μια ξεχωριστή πάστα οπαδών. Η ψυχοσύνθεση του Μουρίνιο με τους Λιβερπούλιανς ταιριάζει ταμάμ και αν πάει στο Άνφιλντ θα χτίσει μια αυτοκρατορία που όμοια της δεν θα έχει ξαναβγεί. Αν είναι να μην έρθει ο Μου τότε να μείνει ο Νταγκλίς που και αποδεκτός είναι από τον κόσμο και ξέρει την ομάδα σαν την παλάμη του χεριού του. Αρκεί βέβαια να στηριχτεί από την διοίκηση και να φέρει επιτέλους παίχτες να μπορούν να σηκώσουν αυτή την….ασήκωτη φανέλα που είναι φτιαγμένη από μαντέμι κυριολεκτικά, και να κάνουν την διαφορά. Δεν είναι δυνατόν να χτυπάει πρωτάθλημα η Σίτυ και η Λίβερπουλ να έχει να σηκώσει κούπα από το 1990. Θα τα ξαναπούμε αναλυτικά για το φαινόμενο ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ.

   Χαιρετώ
Ο πεταλούδας 
                                                                                 

Στο Μυδράλιο του...DJANGO

αν φύγουν ΜΙΡΑΛΑΣ, ΑΒΡΑΑΜ και ΤΖΙΜΠΟΥΡ....
σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, ΜΙΡΑΛΑΣ, ΑΒΡΑΑΜ και ΤΖΙΜΠΟΥΡ, έχουν φέρει προτάσεις ύψους 20 μυριων.....ένα έχω να πώ.....αν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πουλήσει το καλοκαίρι ΜΙΡΑΛΑΣ και ΑΒΡΑΑΜ δεν πρόκειται να τους αντικαταστήσει επάξια όποιους και να φέρει στη θέση τους....οι ΟΜΑΔΕΣ χτίζονται πάνω σε μια τετράδα - πεντάδα και αλλάζουν όλοι οι υπόλοιποι....στον ΟΛΥΜΝΠΙΑΚΟ η πεντάδα μπετό είναι ΑΒΡΑΑΜ, ΜΙΡΑΛΑΣ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ και ΜΑΝΙΑΤΗΣ....
                                                                                                                                                 χαιρετώ
                                                                                                                                             
                                                                                                                                        
                                                                                                              

25 Φεβ 2012

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Τώρα που έκατσε ο κουρνιαχτός από την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση ας πούμε 1-2 πραγματάκια. Μεγάλη πρόκριση αδιαμφισβήτητα. Και μάλιστα με δύο νίκες. Αλλά καλύτερα που ήρθε έτσι η πρόκριση, με το 1-0 και τον θρίλερ στο τέλος, για να φανούν τα όποια αρνητικά και να διορθωθούν. Φανταστείτε να κέρδιζε με 3-0 ο Ολυμπιακός. Όλοι θα κλείνανε από τώρα εισιτήρια για Βουκουρέστι, θα πετάγανε στα σύννεφα και μετά η προσγείωση από την Μέταλιστ θα έκανε εκκωφαντικό θόρυβο.

Το Β ημίχρονο με την Ρουμπίν έδωσε στον Βαλβέρδε την δυνατότητα να δει τα τρωτά τα δικά του και της ομάδας. Αρκεί να τα διαβάσει σωστά και να τα διορθώσει. Ο Ολυμπαικός σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια πρέπει να κάνει καλύτερη κατανομή δυνάμεων. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπνιξε τους Ρώσους και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σκοράρει και δυο και τρία γκολ. Το πρέσινγκ ήταν ανελέητο και ακόμα και ο Τζιμπούρ γυρνούσε πίσω για να κόψει. Οι παίχτες τα έδωσαν όλα και στο Β ημίχρονο φάνηκε η έλλειψη δυνάμεων. Κουράστηκε ο Μανιάτης ξεζουμίστηκε ο Ιμπαγάζα και χάθηκε, κατέρρευσε το κέντρο. Σε κάποιο σημείο οι της Ρουμπίν έκαναν ότι ήθελαν στην μεσαία γραμμή. Εκεί καθυστέρησε και ο Βαλβέρδε να κάνει τις αλλαγές. Ο Μακούν και ο Μοντέστο έπρεπε να μπουν νωρίτερα για να δώσουν ανάσες και ενέργεια στο κέντρο του Ολυμπιακού. Έτσι κι αλλιώς ο Μοντέστο ήταν ο βασικός μέσος στο περσινό πρωτάθλημα. Και μαζί με τον Μακούν έχουν τα πνευμόνια και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα.

Είδαμε δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο την Ρουμπιν να βγαίνει τετ α τετ με τον Κάρολ. Την μια φόρα ο Ολυμπιακός σώθηκε χάρη στην ικανότητα και την ταχύτητα του Αβραάμ και την άλλη χάρη στην εμπειρία του Βόρειοιρλανδού. Δεν θα είναι όμως κάθε μέρα του Αι – Γιαννιού. Η άμυνα του Ολυμπιακόυ δεν πρέπει να ανεβαίνει τόσο ψηλά όταν οι αντίπαλοι διαθέτουν γρήγορους κυνηγούς. Η πιθανότητα να σπάσουν το τεχνητό off-side και να εκθέσουν την άμυνα είναι μεγάλη. Πρέπει οι τετράδα της άμυνας να μην ανεβαίνει ψηλά και να κρατάει λίγο βάθος. Ταυτόχρονα να κλείνουν οι γραμμές και όταν αμύνεται η ομάδα να δημιουργούνται 2 ζώνες άμυνας. Έτσι θα δυσκολεύονται οι αντίπαλο να διασπάσουν την άμυνα και θα αρκούνται σε ένα ανούσιο παράλληλο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εφόδια να φτάσει πολύ παραπάνω στο θεσμό. Είναι μια ομάδα δουλεμένη, με σχέδιο και προγραμματισμό. Δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται στη μέρα της και κάνει μια καλή εμφάνιση και μετά χάνεται από τον χάρτη. Η πορεία της μέχρι τώρα αποτελεί προϊόν σχεδίου και δουλειάς στην προπόνηση. Αν καταφέρει και προσαρμόζεται και στις εκάστοτε δυσκολίες που παρουσιάζονται σε έναν αγώνα τότε και με σύμμαχο την τύχη, απαραίτητο παράγοντα πάντα, τότε μπορούμε να μιλάμε ακόμα και για …Βουκουρέστι.

    χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                            

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Καλημέρα παιχταράδες μου. Παιχνίδια για όλα τα γούστα έχει αυτό το weekend. Για το δικό μου παιχνίδι πλην ενός αγώνα τα υπόλοιπα που έχω βγάλει έχουν αποδόσεις φαβορί η τουλάχιστον μοιρασμένες. Και αυτό είναι ενάντια στο τρόπο παιχνιδιού μου αλλά αφού αυτά έβγαλα αυτά θα παίξω. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά.

Από championship με σκαλίζει το διπλό της Πάλλας που είναι μανούλα στις κηδείες αλλά η Γουέστ Χαμ είναι σε καλό φεγγάρι και το αφήνω. Όπως επίσης με τρώει και το διπλό της Νότιγχαμ. Έκανε την νίκη που ζητούσε απέναντι στην Κόβεντρι, Δεν έχει να χάσει τίποτα στο Μπέρμιγχαμ και μπορεί να την κάνει την μαγκιά. Αλλα η Μπέρμιγχαμ δεν κοντράρεται εύκολα. Το αφήνω στην άκρη και ίσως το παίξω σε live bet. Πάμε λοιπόν, στο διπλό της Σαουθάμπτον στο Γουότφορντ σε απόδοση 2.05. Δεν λέει τίποτα η απόδοση αλλά πιστεύω ότι είναι προφανές το διπλό. Ξαναβρήκε τα πατήματα της η Σαουθάμπτον και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Έχουν ενταχθεί και οι μεταγραφές πλήρως στην ομάδα και ο Άτκινς ξέρει ότι για αυτόματη άνοδο τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζει. Η Γουότφορντ είναι σκληρό καρύδι βέβαια, κάτι που απέδειξε και με την Λέστερ αλλά η ποιότητα των Αγίων θα υπερισχύσει.

Στην league one βρήκα την απόδοση που ταιριάζει στα κυβικά μου. Το διπλό της Ροτσντέιλ στο Κόλτσεστερ. Μετά την πρόσληψη του Κόλεμαν έχει αλλάξει πρόσωπο, προς το καλύτερο βέβαια, η Ρότσντέιλ. Στα δύο τελευταία μάλιστα κέρδισε Μπόρνμουθ εντός και πήρε παλικαρίσιο Χ στην Τσάρλτον. Φως φανάρι ότι διάγει καλή περίοδο ενώ η Κόλτσεστερ δεν δείχνει να τραβάει. Ευάλωτη στην άμυνα και οι νίκες που κάνει είναι οριακές. Το διπλό αξίζει το ρίσκο σε αποδόσεις 4.2. Ένα άλλο προφανές από την league one είναι ο άσσος της Τσάρλτον. Χλωμή στα τελευταία παιχνίδια η Λονδρέζα αλλά η ποιότητα της ξεχειλίζει και είναι ώρα να γυρίσει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις δύο ισοπαλίες. Η Στιβενέιτζ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά η υπερπροσπάθεια μετά την ισοπαλία με Τότεναμ στο κύπελλο και το ταξίδι στη Νοτς Κάουντι μεσοβδόμαδα πιστεύω θα της στοιχίσει. Ένας άσσος που υπάρχει στο 2.

Στην league two το πρόγραμμα δεν προσφέρεται για καλό στοίχημα και ξεχωρίζω τον άσσο της Πλύμουθ απέναντι στην Ντάγκεναμ, άσσο της Τζίλιγχαμ και το διπλό της Πορτ Βέιλ. Η Πλύμουθ είναι το προφανές. Προέρχεται από εκπληκτικό διπλό στην Άκριγκτον και δείχνει τρομερή συσπείρωση για την σωτηρία. Θα έχει άγχος σίγουρα αλλά απέναντι στην παραπαίουσα Ντάγκεναμ σε αυτό το εξάποντο θα βγει νικήτρια. Στο 2 ο άσσος. Όσο αφορά την Τζίλιγχαμ, περισσότερο κοντράρω την Τορκί. Ομάδα τρένο η Τορκί αλλά έρχεται από μια ήττα με πολύ κακή εμφάνιση από την Μπράντφορντ και δεν ξέρουμε πώς θα διαχειριστεί αυτή την ήττα. Νομίζω δεν έχει το ειδικό βάρος και θα λυγίσει. Ο άσσος στο 2.5. Τέλος η κυνική Πορτ Βέιλ είναι σε καλό μομέντουμ και αν μπει σοβαρή και πειθαρχημένη στο παιχνίδι με την Νορθάμπτον θα πάρει την νίκη έστω και με 1-0. Διπλό στο 2.6.

Σουμάροντας, πάμε σε δυάδα Σαουθάμπτον – Τσάρλτον  και σε μονό την Ροτσντέιλ. Σε δεύτερη επιλογή και ανάλογα το παιχνίδι του καθενός το η τριάδα Τζίλιγχαμ  - Πορτ Βέιλ – Πλύμουθ, λόγω μικρών αποδόσεων καρφί και όχι σύστημα. Καλό βόλι να έχετε.

   Χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                                                                                

24 Φεβ 2012

Στο Μυδράλιο του...DJANGO

η πρόκριση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τa λιοντάριa   ROY CAROLL & ΑΒΡΑΑΜ
ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προκρίθηκε νικώντας και στα δυο παιχνίδια κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Από αυτή την πρόκριση η ομάδα του Πειραιά κέρδισε έναν ακόμα παίχτη κλάσης από το πουθενά...μιλάμε για το λιοντάρι ROY CAROLL που εκτός από τις  αδιαμφισβήτητες ικανότητες του, μιλάμε για κλάση τερματοφύλακα, ξεχωρίζει και για τον ηγετικό του χαρακτήρα, είναι δεδομένο ότι ο ψυχισμός του κολλάει τέλεια με τον ψυχισμό της ομάδας του Λιμανιού.  Θ α είναι μέγιστο λάθος του VALVERDE να τον αφήσει εκτός βασικής ενδεκάδας στα υπόλοιπα καυτά παιχνίδια.  Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρήκε τερματοφύλακα μετά την περιπέτεια με ΚΟΣΤΑΝΖΟ για τα επόμενα τρία χρόνια...το παληκάρι είναι γεννημένος αρχηγός....όπως γεννημένος αρχηγός είναι και ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.  Δεν παίρνει ποτέ την δόξα από την κερκίδα και όμως κάνει πάντα την διαφόρα στην άμυνα του ΟΣΦΠ.  Στο 0-0 έσωσε με απίστευτη ενέργεια κλασικό τετ-α-τετ. Σε όλα τα παιχνίδια της Ευρώπης έχει πιάσει τρομακτική απόδοση χωρίς τα φλάς της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω του. Σε ένα παιχνίδι έμεινε στον πάγκο, στην ΑΡΣΕΝΑΛ και είδαμε τι έπαθε η άμυνα της ομάδας του λιμανιού.
Για τον VALVERDE θα πάω κόντρα στο ρεύμα. Στο πρώτο παιχνίδι στη ΡΩΣΣΙΑ κατέβασε καλά την ομάδα όπως έχουμε γράψει, στο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ όμως όχι. Η μαλακία έστησε έξυπνα την ομάδα εδώ δεν θα την δείτε γραμμένη.  Ο VALVERDE  έκανε το ίδιο λάθος όπως με τον ΠΑΟ στον ΠΕΙΡΑΙΑ και όπως με ΣΕΝΤ ΕΤΤΙΕΝ πρίν από δυο χρόνια. Έβγαλε την τετράδα της άμυνας πολύ μπροστά με αποτέλεσμα η ΚΑΖΑΝ στο πρώτο δεκάλεπτο να χάσει δυο κλασικότατες ευκαιρίες. Μετά η συνέχεια ήταν γνωστή, ο ΟΣΦΠ σκόραρε και όλα καλά. Όμως δεν θα έχει πάντα αυτήν την τύχη (με την ΣΕΝΤ ΕΤΤΙΕΝ το κοντέρ είχε γράψει).   Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν νομίζω ότι έπαιξε το μένω πίσω και χτυπάω στην κόντρα, απλά κλείστηκε πίσω και έδιωχνε τη μπάλλα όπως όπως. Καμία σωστή αντεπίθεση δεν εκτέλεσε. Καμία. ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ πολύ κουρασμένος, ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ με πολλά λάθος εκτελεσμένα στημένα, ο ΜΙΡΑΛΑΣ αποκομένος από το τέρμα, δεν μπορεί συνέχεια να κάνει κούρσες 100 μέτρων για να φθάσει περιοχή, ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ και ο ΟΡΜΠΑΙΘ και ο ΜΑΚΟΥΝ πολύ καλοί και ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ αρχίζει σιγά σιγά και βρίσκει τον εαυτό του. Θεωρώ πως η  τριάδα ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΑΒΡΑΑΜ και ΚΑΡΟΛΛ δεν πρέπει να ξαναχαλάσει. 
Η ΜΕΤΑΛΙΣΤ θα είναι τρομερά δύσκολος αντίπαλος γιατί είναι ταυτόχρονα τεχνική και γρήγορη ομάδα. Αν την περάσει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα μιλάμε για άθλο. Μόνο με σωστή τακτική και  τύχη μπορείς να χτυπήσεις τους ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ.
                                                                                                                                                   χαιρετώ
                                                                                                                                 

23 Φεβ 2012

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ 16

Με αφορμή την προσπάθεια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου UEFA, ας θυμηθούμε τα υπόλοιπα δίδυμα ελληνικών ομάδων που κατόρθωσαν στο παρελθόν να φτάσουν την ίδια σεζόν μέχρι τους 16 της Ευρώπης... Απολαύστε στη στήλη ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΚΑΖΑΝ(Ι)....Η ΤΟΥΜΠΑ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Κομβικής σημασίας το σημερινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Πιθανός αποκλεισμός είναι βέβαιο ότι θα φέρει τριγμούς στην ομάδα και θα έχει συνέπειες στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και η ομάδα πρέπει να έχει υπομονή. Δεν είναι ανάγκη να εκβιάζει το γκόλ. Θα έρθει σιγάς σιγά και η εξέδρα πρέπει να είναι υπομονετική και κοντά στην ομάδα όπως πάντα. Εγώ πιστεύω ότι εύκολα η δύσκολα θα έρθει η πρόκριση. Σε αυτό το σημαντικό ραντεβού οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν το παρόν. Δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν ούτε οι τακτικές. Η ψυχή και η θέληση πάνω από όλα.

Σε ότι αφορά τον αγώνα της Τούμπας είναι σαφώς πιο δύσκολος. Ο ΠΑΟΚ όμως μας έχει δείξει φέτος ότι ξεπερνάει τα ευρωπαϊκά εμπόδια που του παρουσιάζονται. Να δούμε τι άσσους από το μανίκι θα βγάλει και σήμερα η γάτα ο Μπόλονι. Πιστεύω ότι ο Ρουμάνος δεν θα βγάλει την ομάδα μπροστά από την αρχή. Θα παίξει έξυπνα και με υπομονή. Ξέρει ότι η Ουντινέζε είναι πολύ επικίνδυνη και κάθε λάθος θα το εκμεταλλευτεί. Γι αυτό θα κοιτάξει να διασφαλίσει τα νώτα του και με οργανωμένες προσπάθειες να ψάξει το πολύτιμο γκολ. Η Τούμπα θα βράζει και θα δώσει ώθηση στους γηπεδούχους. Αναμένεται πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και θα δοθεί μάχη στην σκακιέρα από τους δυο προπονητές.

      χαιρετώ
  ο πεταλούδας
                                                                       

Στο Μυδράλιο του DJANGO

                                     Άλλο ΚΑΖΑΝ και άλλο ΤΙΓΑΝ......

                                                                                χαιρετώ 
                                                                               

22 Φεβ 2012

Στο Μυδράλιο του……..‘DJANGO’

Η Σταχτοπούτα της Ευρώπης.....
Μα φυσικά η ΝΑΠΟΛΗ....που με την μαγική τριάδα ΓΚΑΡΓΚΑΝΟ ΛΑΒΕΤΣΙ και ΚΑΒΑΝΙ, καθηλώνει το ποδοσφαιρικό κοινό....η αρμάδα του ΜΑΤΣΑΡΙ....αυτού του Ιταλού μαέστρου που ξύπνησε αυτήν την "βαλσαμωμένη" σταχτοπούτα του Ιταλικού Ποδοσφαίρου, παραδίδει μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου, χωρίς το μεγάλο μπάτζετ αλλά με έξυπνες στοχευμένες μεταγραφές, με θράσος πνίγει τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό, δείχνοντας άντερα πολύ μεγάλης ομάδας και δείχνοντας το δρόμο για το πως χτίζονται μεγάλες ομάδες με λίγα χρήματα...
                                                                                                                                                      χαιρετώ
                                                                                                                                         
   

21 Φεβ 2012

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΜΗΛΙΕΡHΔΕΣ ΟΕΟ????

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Για τον ΠΑΟ και τους πρίγκιπες μιλάω. Φτάσαμε αισίως Μάρτιο μήνα και ακόμα ψάχνουμε τους άραβες. Τελικά είναι εύκολο ο ένας να κοροϊδεύει τους πολλούς. Για τον Τσάκα αναφέρομαι και αυτόν που κρύβεται από πίσω. Γιατί ο κατά τ’ αλλά συμπαθέστατος Βλάσσης αποκλείεται να ενεργεί μόνος του. Σοβαροί να είμαστε. Τώρα αν ενεργεί με τις πλάτες του Τζίγκερ η κάποιου άλλου θα το δείξει η ιστορία.

Το θέμα είναι ότι η υπομονή του κόσμου έχει φτάσει στα όρια της. Δεν πάει άλλο το ΔΟΥΛΕΜΑ. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. Το είπε ξεκάθαρα ο Βασίλης Κωνσταντίνου στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων χτες. Στις 9 Μαρτίου η προχωράμε Η ΔΙΑΛΥΟΜΑΣΤΕ. Και ο Τσάκας μας λέει ακόμα για άραβες και καμήλες. Όλα αυτά όμως λειτούργησαν προς όφελος των διοικούντων του τριφυλλιού. Στον βωμό της αναμονής των…σωτήρων κανείς δεν μιλούσε για το διοικητικό αδιέξοδο και την αβεβαιότητα. Αντίθετα φλόμωσαν με ψεύτικα όνειρα τον κόσμο και έντεχνα τους έκλεισαν το στόμα. Βοήθησαν βέβαια και τα αποτελέσματα στο αγωνιστικό κομμάτι. Θυμάστε τι γίνονταν πέρσι με διαδηλώσεις και επεισόδια στις διαμαρτυρίες για την αλλαγή ιδιοκτησιακού. Φέτος όλα αυτά έχουν σταματήσει και όλοι περιμένουν τον …μεσσία πρίγκιπα καβάλα στην άσπρη καμήλα!!!

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η σωτηρία δεν έρχεται σαν ….μάννα εξ ουρανού. Χρειάζεται συσπείρωση και σωστή διαχείριση. Το είπε εξάλλου και ο Θανασσάκιας ο τυφώνας : «Δεν υπάρχουν πρίγκιπες και πράσινα άλογα, μόνοι μας θα την βρούμε την λύση». Αν όμως χάσει το πρωτάθλημα ο Παο τότε τα πράγματα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο και η το μέλλον της ομάδας θα είναι εξαιρετικά ζοφερά.

   Χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                         

THE EMPIRE STRIKES BACK

Καλημέρα τσαμπιόνια μου,

άλλη μια ποδοσφαιρική βδομάδα είναι μπροστά μας και τα ματς που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης για το θεσμό του Ch-l, είναι αναμφίβολα οι μάχες της Νάπολι με την Τσέλσι σήμερα και της Μαρσέιγ με την Ίντερ αύριο. Τα δύο πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των 16 αναμένεται να μας χαρίσουν στιγμές αντάξιες της ιστορίας και των φιλοδοξιών των ομάδων.

Ξεκινάμε από το Σαν Πάολο το οποίο θα είναι γεμάτο από φανατικούς οπαδούς της Νάπολι, που ζουν ευρωπαϊκές μέρες… εποχής Μαραντόνα! Οι ανεβασμένοι παρτενοπέι περιμένουν με άγριες διαθέσεις τους «μπλε» και ξέρουν ότι φέτος είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για διάκριση. Η καυτή τριάδα των Χάμσικ – Λαβέτσι – Καβάνι δημιουργεί προσδοκίες, όπως έκαναν στις αρχές του 90 οι Αλεμάο – Μαραντόνα – Καρέκα. Η Νάπολι έχει ρίξει το βάρος στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν, ξεπερνώντας στον όμιλο του θανάτου τη Μάντσεστερ Σίτι και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το Καμπιονάτο. Σήμερα οι παίκτες της θα πετάνε φλόγες για να πετύχουν μια καθαρή νίκη με μηδέν παθητικό και να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά… Και μετά αν αποφύγουν Μπάρτσα και Ρεάλ ποιος θα τους φοβίσει? Η loser Λυών, η Μπενφίκα που μονίμως φτάνει στην πηγή και νερό δεν πίνει? Ακόμα και οι συμπατριώτισσες Ίντερ, Μίλαν και η Μπάγερν φαντάζουν προσιτά εμπόδια για τη ναπολιτάνικη λάβα του Βεζούβιου! Όσο για την Τσέλσι? Έτσι όπως είναι αυτή την εποχή οι μπλε με τον Βίλα Μπόας υπ΄ ατμόν και τον Τόρες σε αφλογιστία μάλλον θα είναι άλλη μια αγγλική …τραγωδία στο φετινό Ch-l, μετά τις άλλες πλούσιες Μαν. Σίτι, Μαν. Γιουν. και Άρσεναλ.

Όμως και αύριο το μενού έχει ματσάρα στο Βελοντρόμ, ανάμεσα σε δυο ομάδες που τη φετινή σεζόν είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο… Η ποιότητα παικτών όπως οι Μιλίτο και Σνάιντερ αποτελεί το αντίβαρο στην αμυντική τρύπα της Ίντερ. Μπορεί οι νερατζούρι να μην έχουν τη «φανέλα» της Μίλαν στην Ευρώπη, αλλά τα τελευταία χρόνια ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν. Η Μαρσέιγ (ναι η ίδια ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό) και μόνο που έφτασε στους 16 θα πρέπει να πει mercy, ο Ντεσάμπ μοιάζει «χλωμός» στον πάγκο και οι διάφοροι Αγιού δε συγκροτούν ρόστερ για κάτι παραπάνω. Μπορεί ένας Βαλμπουενά να φέρει την άνοιξη? Ε όχι είπαμε… ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ

Καλή ποδοσφαιρική βδομάδα

Ο Καρχαρίας
                                                                    

20 Φεβ 2012

Στο Μυδράλιο του...DJANGO

Η Σούμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ο κλασικός ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ όταν παίζει εναντίον του ΠΑΟ.......

ο αναιμικός ΟΣΦΠ μετά από παιχνίδι Ευρώπης.......

ο άτυχος ΜΠΟΛΟΝΙ που συνεχίζει με αυτό το φτωχό ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη...χτές τον σταμάτησαν τα δοκάρια σε ανεπανάληπτα τετ-α-τετ.......

ο πανέξυπνος ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ με μαγικές μπαλλιές πάρε βάλε.......

ο ΤΑΤΟΣ και ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ που έχουν πάρει από το χεράκι τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ και τον ΔΩΝΗ......

ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ που πληρώνει την άκαιρη αλλαγή προπονητή....

η ΚΕΡΚΥΡΑ και ο ΓΚΑΡΘΙΑ που το παλεύει μετά το εξάποντο επί της ΔΡΑΜΑΣ (αν σωθεί η ΚΕΡΚΥΡΑ με αυτό το ρόστερ μιλάμε για άθλο ΓΚΑΡΘΙΑ)....Εδώ να πούμε και κάτι για τον ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ που πλέον πρέπει κάποιος στραβός να το δεί επιτέλους ότι αυτός ο άνθρωπος αξίζει μιας καλής ευκαιρίας σε μια καλή ομάδα....το ακούς κύριε ΠΗΛΑΔΑΚΗ???? Έλεος πια από τον ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ στον ΠΑΝΤΟΒΙΤΣ στον ΝΤΑΜΠΙΖΑ και στο ΚΕΧΑΓΙΑ...έλεος

ΥΓ. ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ...
χαιρετώ
DJANGO

18 Φεβ 2012

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Γεια σας παλικάρια μου!! Και άλλη κουτσουρεμένη αγωνιστική στο νησί λόγω κυπέλου έχει όμως ματς που συζητιούνται και πάμε να δούμε τι έβγαλε η κούτρα μου γι αυτό το weekend!

Ξεκινάμε από Championship και το City Ground, όπου η Νότιγχαμ υποδέχεται την Κόβεντρι. ( Εκεί εγώ, επιμένω στην Νότιγχαμ ). Πραγματικό εξάποντο. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Οι ξυλοκόποι δεν έχουν κερδίσει εντός τους τελευταίους 3 μήνες ενώ η Κόβεντρι δεν έχει νίκη μακριά από το γήπεδο της. Το περασμένο Σάββατο η Νότιγχαμ άξιζε την νίκη κόντρα στην Γουότφορτ αλλά στάθηκε άτυχη. Γενικά η τύχη της έχει γυρίσει την πλάτη. Στο μεσοβδόμαδο στο Μίντλεσμπρο άξιζε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει νίκη και επιτέλους να ανασάνει? Κανονικά δεν θα έπρεπε να μπλέξουμε σε αυτό το παιχνίδι αλλά εμείς πάμε με Νότιγχαμ στο 2.2.

Στην League 1 το πρόγραμμα είναι κακό και το μόνο που βλέπω είναι η Έξετερ που παίζει εντός με την Μπέρι. Και σε αυτό το ματς και στο προηγούμενο οι αποδόσεις δεν είναι κάτι το τρομερό και εγώ δύσκολα παίζω φαβορί, αλλά ελλείψει άλλων επικεντρώνομαι σε αυτά. Η Έλληνες λοιπόν, έχουν αρχίσει να σκοράρουν στα τελευταία παιχνίδια, πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της αν θέλει να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Από την άλλη η Μπέρι το παλεύει στα τελευταία ματς, έχει καλή παρουσία στα εκτός έδρας αλλά η Έξετερ έχω την εντύπωση ότι θα νικήσει και θα επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. Άσσος στο 2.5

Στην League 2 έχει πιο πολύ φαί! Η σκέψη μου εδώ πάει σε ένα πολύ τζογαδόρικο αλλά και πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο τρελό διπλάρι της Πλίμουθ στο Άκρινγκτον. Σύμφωνοι η Ακρινγκτον πάει για play off και έχει πολύ καλή παρουσία στα εντός και επιπλέον κάνει ντεμπούτο ο νέος προπονητής ο Κούκ γεγονός που τις δίνει αβαντάζ. Από την άλλη όμως οι προσκυνητές το παλεύουν σαν σκυλιά θα την κυνηγήσει την νίκη αφού με ισοπαλίες δεν σώζεσαι. Εμένα αυτό το αουτσάιντερ με έχει κεντρίσει και θα το ακολουθήσω σε απόδοση 4.8.

Τέλος στο κύπελλο το ποντάρισμα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Χωρίς πολλές αναλύσεις λοιπόν θα πάω με το διπλό της Μπλάκπουλ και της Λέστερ σε ένα fun bet. Η πρώτη βρίσκεται στο 7.75 ενώ η δεύτερη στο 3.6. Υπάρχει και η περίπτωση να τα παίξετε σε draw no bet.

Σουμάροντας λοιπόν το παιχνίδι μου είναι σε 3αδα Πλύμουθ – Νότιγχαμ – Έξετερ! Όχι σύστημα γιατί οι αποδόσεις είναι χαμηλές για να ζητάμε 2άδα-3άδα. Και σε μικρή μίζα Μπλάκπουλ – Λέστερ μόνα και δυάδα.

    χαιρετώ
Ο πεταλουδας
                                                                                

17 Φεβ 2012

ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ


Καλησπέρα παικταράδες μου,

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μετράει η ψυχή και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όσοι περίμεναν εύκολη επικράτηση των Ιταλών (αυτό μαρτυρούσε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μας), πλανήθηκαν πλάνη οικτρά! Ναι η Ουντινέζε είναι από τις καλύτερες ομάδες της Serie A, ναι παίζει μεγάλη μπάλα αυτή την εποχή, ναι έχει παίκτες ποιοτικούς που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά. Έχει όμως τον κόσμο του ΠΑΟΚ? Όχι… Έχει τη δίψα, το μάτι που γυαλίζει του δικέφαλου? Όχι…

Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι αυτός ο ΠΑΟΚ έχει γίνει μεγάλη ομάδα, μια γροθιά εντός γηπέδου με πλάνο στο παιχνίδι του, καλή κυκλοφορία και ουσία. Είναι τυχαίο αυτό το ρεκόρ των 11 συνεχών ματς χωρίς ήττα στην Ευρώπη? Είναι τυχαίο ότι σε όποια έδρα έχει αγωνιστεί τα τελευταία έτη (Άγιαξ, Φενέρ, Τότεναμ, Ρούμπιν) έχει ελέγξει το ρυθμό και έχει πάρει αυτό που θέλει όχι με αντιποδόσφαιρο στυλ ΑΠΟΕΛ? Ο δικέφαλος του βορρά έστω χωρίς Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, με αριστερό μπακ τον Σταφυλίδη, με πρώτη αλλαγή στην επίθεση τον Γιάννου μπορεί να πετύχει στο Europa League! Ο Μπόλονι κι οι παίκτες του πιστεύουν στους εαυτούς τους, έχουν αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση… Πλέον ούτε η Ουντινέζε, ούτε οι Αλκμάαρ και Άντερλεχτ τον φοβίζουν.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τις δύο ελληνικές ομάδες να φτάσουν μέχρι την 8άδα, φαίνεται ότι διψάνε για να τα καταφέρουν! Ας ελπίσουμε ότι οι ανορθογραφίες της πολιτείας, που εσχάτως θυμήθηκε τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δε θα σταθούν εμπόδιο! Μήπως τελικά ο εχθρός είναι εντός των πυλών?

Ο Καρχαρίας
                                                                                 

16 Φεβ 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ....ΠΑΠΛΩΜΑ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ


Που θα μας βγάλει τελικά αυτή η κόντρα?  Για την διαμάχη ΕΠΟ – Πολιτείας λέω. Μια κόντρα της οποίας οι παράπλευρες συνέπειες θα είναι οδυνηρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλώς η κακώς σε όλες της χώρες του κόσμου ισχύει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δηλαδή η εκάστοτε ΕΠΟ αποφασίζει για τις τύχες του αθλήματος σε κάθε μέρος του κόσμου. Εμείς εδώ το παίζουμε ως συνήθως πιο έξυπνοι και μάγκες απ τους άλλους και σηκώνουμε το δικό μας μπαϊράκι. Να δω όμως αν η FIFA κάνει πράξη τις απειλές της και αποκλείσει τις ομάδες μας από την Ευρώπη και ΚΥΡΙΩΣ την ΕΘΝΙΚΗ από το EURO το καλοκαίρι, που θα κρυφτούν ο Γερουλάνος, ο Μπιτσακτσής και η παρέα τους.
Εγώ δεν λέω ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και ειδικά το επίμαχο άρθρο 19, για το οποίο γίνεται όλη η φασαρία, και προβλέπει την «επέμβαση» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι για την εξασφάλιση η όχι της αδειοδότησης, είναι τελείως αρνητικό και δεν προσφέρει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, πιθανός να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα. Αλλά κύριε Γερουλάνο από την στιγμή που ξέρεις ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την εμπλοκή της πολιτείας με το ποδόσφαιρο γιατί προβαίνεις και πασχίζεις μάλιστα στην ψήφιση του? Μπορούσε να περάσεις το νομοσχέδιο χωρίς το άρθρο 19. Ή στην καλύτερη, αν σε νοιάζει το καλό του ποδοσφαίρου όπως με στόμφο λες, μπορούσες να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με FIFA και ΕΠΟ και να βρείτε μια λύση από κοινού για το καλό του αθλήματος. Αντιθέτως εσύ ετσιθελικά και με …τσαμπουκά το παίζεις «σωτήρας» και «Ρομπέν των δασών».
Εγώ απορώ ως προς το γιατί ενήργησε κατά αυτόν τον τρόπο και κυρίως απορώ και ενίσταμαι ως προς τον χρόνο. Γιατί τώρα κύριε Γερουλάνε? Με ποιανού τις πλάτες ενεργείς? Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται ύποπτα και εύχομαι και ελπίζω να κάτσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να βρουν μια αποδεκτή και εφαρμόσιμη λύση. Διαφορετικά θα την πληρώσει και πάλι το έρμο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά θα επιδοθούμε όλοι σε ένα γαϊτανάκι ευθηνών για το ποιος φταίει που καταντήσαμε έτσι και οι γνωστές μπουρδολογίες.

    χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                        

A TALE OF TWO CITIES

Μη χάσετε στη στήλη των DERBIES τη μεγάλη μάχη της Νότιας Ουαλίας: ΚΑΡΝΤΙΦ - ΣΟΥΟΝΣΙ

15 Φεβ 2012

ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλησπέρα τσακάλια μου,

Τη μυριστήκατε τη δουλειά χθες στη Μόσχα και με ποσοστό 75% είχατε προβλέψει ότι ο Ολυμπιακός δεν χάνει… Για να σας δω τώρα στην ψηφοφορία για τη μάχη του Φρίουλι!

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο, με όλους τους ερυθρόλευκους να βάζουν το λιθαράκι της πρόκρισης είτε από τον αγωνιστικό χώρο είτε από τον πάγκο. Σε όλα τα site θα έχετε διαβάσει για την αυταπάρνηση του Μέλμπεργκ, για τον καμικάζι Μανιάτη, για το σωτήρα Κάρολ, για το μαέστρο Βαλβέρδε και όλα τα σχετικά. Αυτό που πρέπει να μείνει σε όλους μας όμως, είναι ότι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει ευρωπαϊκή σελίδα… Αντί το ματς να εξελιχθεί όπως στο Ριαθόρ το 2001, στο Άνφιλντ το 2004 ή στο παγωμένο Τροντχάιμ το 2005, όταν Λα Κορούνια, Λίβερπουλ και Ρόζενμποργκ έκαναν την ανατροπή, είδαμε το εντελώς αντίθετο! Ενώ οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι έχαναν το μομέντουμ και θα ζούσαμε στιγμές του παρελθόντος, όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά… Αυτό δεν λέγεται άστρο όπως το ονομάζουν πολλοί αλλά καλύτερα, χαρακτήρας ομάδας, αγωνιστική φιλοσοφία και πλάνο.

Ο νέος Ολυμπιακός έχει αυτό το «κάτι» αμυντικά που είχε το τριφύλλι την περίοδο 2000 – 03, που το οδηγούσε σε ευρωπαϊκές πορείες, μια σιγουριά στα μετόπισθεν και στον άξονα που είναι η αρχή, δηλαδή το ήμισυ του παντός. Όμως έχει και την επιθετική ποιότητα, από τη μέση και μπροστά να δημιουργεί φάσεις με το τσουβάλι, να στηρίζεται στον επιθετικό οίστρο των κυνηγών του και να έχει πληθώρα λύσεων που λύνουν τα χέρια του Βαλβέρδε. Φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία να φτάσει ψηλά… Όλοι ευχόμαστε να την αδράξει!

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας
                                                                              

ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Νίκη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην παγωμένη Ρωσία. Και το θέμα δεν είναι η νίκη αλλά ο τρόπος που ήρθε. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει άλλη ελληνική ομάδα να παίζει σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια και να επιβάλλει τον ρυθμό της ανεξαρτήτου αντιπάλου. Να κάνει το παιχνίδι της και να μην προσαρμόζεται στα μέτρα του αντιπάλου. Ανέκαθεν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη έπαιζαν κλεφτοπόλεμο. Προσπαθούσαν με ταμπούρι και αντεπιθέσεις να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και σε μια κόντρα να κάνουν το γκολ. Θυμηθείτε την νίκη του Παο στον Άγιαξ, στην Πόρτο, του Ολυμπιακού στην Βρέμη, την Λάτσιο, της Αεκ στην Γλασκόβη ή του Παοκ στο Λονδίνο με Άρσεναλ και Τότεναμ.
Ο σημερινός Ολυμπιακός όμως μας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Δεν έχει τους παίχτες αστέρια στιλ Ριβάλντο, Τζιοβάνι Καρεμπέ κλπ αλλά είναι ΟΜΑΔΑ. Και αυτό φαίνετε στο γήπεδο. Πότε άλλοτε Ελληνική ομάδα είχε τέτοια κατοχή σε αγώνα champions league όπως είχε ο Ολυμπιακός στο Emirates?? Ποτέ!! Και εδώ έρχεται ο παράγοντας Βαλβέρδε. Εγώ από αυτή εδώ την στήλη του έχω ρίξει τα εξ αμάξης. Αλλά ο Ολυμπιακός που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια ότι εξαφανίστηκαν τα μειονεκτήματα του. Απλά του δόθηκε η ευκαιρία, τώρα με όλους τους παίχτες σε τοπ φόρμα να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Δηλαδή η δουλειά στις προπονήσεις, ο συγκεκριμένος ρόλος κάθε ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και οι αυτοματισμοί. Αυτά του πιστώνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κοντά σε όλα αυτά έχει και το άστρο. Μεγάλο πράγμα η εύνοια στην ζωή τα έχουμε πει αυτά. Και ο Βάσκος ότι πιάνει γίνεται χρυσός!! Η τύχη πάει όμως είναι με τους τολμηρούς και ο Βαλβέρδε διαμόρφωσε μόνος του την τύχη του και μπράβο του.
Τώρα οη συνέχεια στη Ευρώπη πιθανός να φέρει απώλειες βαθμολογικές εντός συνόρων. Το θέμα είναι τι γίνεται τότε. Στηρίζεται ο προπονητής και προχωράμε στο πλάνο που έχουν χαράξει ή θυσιάζονται όλα στον βωμό ενός τίτλου? Εγώ θεωρώ πιο σημαντικό την κατάκτηση του τίτλου. Και στην προκειμένη περίπτωση θα στήριζα τον προπονητή και θα…. Θωράκιζα την ομάδα με πρώτο στόχο όμως τον τίτλο!

   Χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                             

14 Φεβ 2012

ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ... ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Μη χάσετε στη στήλη αφιερώματα τις επικές αναμετρήσεις που έχουν δώσει στο παρελθόν Ουντινέζε και Ρούμπιν Καζάν με αντιπάλους ελληνικές ομάδες.

Ο Σκηνοθέτης


Στο Μυδράλιο του...DJANGO


 Μάγκες τα είπαμε χτες....αν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν προσεχτικός, θα έφευγε με το διπλό από την παγωμένη ΡΩΣΣΙΑ....και χωρίς ΑΒΡΑΑΜ και χωρίς ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ και χωρίς ΙΜΠΑΓΑΣΑ κατάφερε τελικά να πάρει αυτό που δικαιούταν από το παιχνίδι...το τρίποντο...εκτός από μια φάση με τον ΒΑΛΝΤΕΖ που έβγαλε ο ΜΕΓΙΕΡΙ, η ΚΑΖΑΝ απλά παρακολουθούσε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ψυχομένο που έπαιξε όπως είπαμε στο προηγούμενο μας άρθρο...Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ δείχνει καθαρά πλέον ότι πάει να κάνει το μπαμ και να πάει την ομάδα στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ...το βλέπεις στα μάτια του...το έχει δουλέψει στο μυαλό του...αυτό μου βγάζει..τα καλά καλά...εδώ δεν είμαστε τυφλοί...του έχω γράψει τα μύρια αλλά δεν είμαι εμπαθής μαζί του....το μόνο λάθος του στο παιχνίδι ήταν που είχε δώσει εντολή στον ΦΟΥΣΤΕΡ να εκτελεί τα στημένα....μέγα λάθος...ο ΦΟΥΣΤΕΡ ένα και μοναδικό πλεονέκτημα έχει...στην αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή...μια με σβέρκο μια με καλάμι να σπρώχνει την μπάλλα μέσα...στη μία και μοναδική φάση που δεν εκτέλεσε ο ίδιος το στημένο, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκανε το γκόλ. Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ για μια ακόμα φορά συγκλονιστικός, τρομερό αμυντικό χαφ που γίνεται το τρίτο σεντερ φορ στην επίθεση...τρομερός πριν προλάβει να πάρει θέση ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ στο πέναλντι, ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ έχει προλάβει και έχει κατέβει από την σέντρα και βρίσκεται μπροστά από τον ΑΛΓΕΡΙΝΟ...απίστευτα πράματα...ΜΕΓΙΕΡΙ και ΚΑΡΟΛ επίσης στάθηκαν επάξια..όσο για ΜΙΡΑΛΑΣ...απλά ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ

                                                                                                                                               χαιρετώ
                                                                                                                                       

13 Φεβ 2012

Στο Μυδράλιο του...DJANGO

Η παγερή ΡΩΣΣΙΑ.....αν το πιστέψει μπορεί......

Αρκεί να παίξει σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με δεμένες γραμμές, ασφυχτικό πρέσινγκ, κάθετες μπαλλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ να παίζει και για τον απόντα ΑΒΡΑΑΜ και να καλύπτει τις πιθανές γκέλες του κ. ΜΑΡΚΑΝΟ...και φυσικά το δίδυμο ΜΙΡΑΛΑΣ και ΤΖΙΜΠΟΥΡ να είναι ομαδικό και σε καλή μέρα....ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μπορεί αρκεί να το πιστέψει και να χορέψει τους ΡΩΣΣΟΥΣ πάνω στο πάγο...
                                                                                                                                      χαιρετώ
                                                                                                                           
                                                                                                                             

12 Φεβ 2012

ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ...ΠΟΙΗΤΗΣ??


Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΑΛΟΥΔΑ



Ο Καραγκούνης μετά την επίτευξη του τέρματος «ξέσπασε» και επιδόθηκε σε μια ασυνήθιστη για αυτόν χειρονομία. Για ποιόν χτυπούσε η καμπάνα? Είναι προφανές ότι ο Κάρα τα έχει με τον Φερέιρα λόγω της ελάχιστης συμμετοχής του στους αγώνες. Αυτός όμως είναι ο προπονητής και αυτός ξέρει. Και στο φινάλε δεν έχει αποδείξει ο Καραγκούνης ότι αξίζει καλύτερης τύχης από τον Πορτογάλο. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο ο Κάρα δυστυχώς βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Το λιγότερο που χρειάζεται ο ΠΑΟ τώρα είναι οι εσωτερικές έριδες. Ας του τραβήξει κάποιος το αυτί λοιπόν του κατά τα άλλα συμπαθέστατου Καραγκούνη.

   Χαιρετώ
Ο πεταλούδας

                                                                                 

11 Φεβ 2012

Στο Μυδράλιο του...DJANGO

 ο γιός με τον πατέρα
 ότι και να γίνει σεισμός, ναυάγιο, φωτιά, καταστροφή της γης, χρεωκοπία της Ελλάδας...ένα είναι το σίγουρο...ο ΜΑΡΚΑΝΟ δεν βγαίνει με τίποτα από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού...Φθάσαμε Φεβρουάριο και είναι μακράν ο πρώτος παίχτης σε λεπτά συμμετοχής στην ενδεκάδα του ΟΣΦΠ...ούτε εραστές να ήταν με τον προπονητή του...ούτε γιός με πατέρα...
                                                                                                                                 χαιρετώ
                                                                                                                              

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Καλημέρα μαγκίτες!!! Θύμα του χιονιού και πάλι η Αγγλία με πολλές αναβολές για ένα ακόμη σαββατοκύριακο. Δύο μόνο ματς επιβίωσαν για το στοιχηματικό μου παιχνίδι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ίσως το πιο παραδοσιακό ντέρμπυ τις Αγγλίας. Τα τελευταία χρόνια η Γιουνάιτεντ είναι πολύ καλύτερη από τους κόκκινους του λιμανιού αλλά ένα ντέρμπυ είναι ντέρμπυ και ειδικά φέτος με την ιδιαιτερότητα που ακούει στο όνομα ΣΟΥΑΡΕΣ. Ο Ουργουανός τιμωρήθηκε άδικα από την ομοσπονδία με 8 αγωνιστικές στον αγώνα με την Γιουνάιτεντ στο Ανφιλντ για ρατσιστική συμπεριφορά στον Εβρά που ποτέ όμως δεν αποδείχτηκε. Στην Λίβερπουλ ζητάνε εκδίκηση και η καλύτερη ευκαιρία είναι σήμερα. Η Γιουνάιτεντ αγκομαχάει τις τελευταίες αγωνιστικές και παίρνει βαθμούς εξαιτίας διαιτητικής εύνοιας. Το κέντρο άμυνας της είναι αργό και ο Σουάρες με την ταχύτητα του θα κάνει πάρτι. Πάμε με το κίνητρο της Λιβερπουλ και την κ….λα του Σουάρες στο διπλό του 4.4 η για τους πιο συντηρητικούς στο draw no bet για Λίβερπουλ που δίνει 3.1.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση η Νότιγχαμ αλλά και η Γουότφορντ δεν λέει πολλά πράγματα. Συν τις άλλης η κατάσταση θα είναι φορτισμένη στο Σίτυ Γκράουντ  εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ. Αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τους ξυλοκόπους καθώς θα θέλουν την νίκη να του την αφιερώσουν. Ο Κότεριλ ξέρει να φτιάχνει τους παίχτες του και πιστεύω στον άσσο του 2.2.

Καλό βόλι κουμαρτζήδες μου.

                                                                              

10 Φεβ 2012

ΝΙΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ


Καλησπέρα παικταράδες μου,

Πρόωρα αρχίζει αυτή η αγωνιστική της Super League με μεγάλο ντέρμπι, οπότε θα έχουμε τριήμερο πλήρους δράσης… Άλλο που δεν θέλαμε! Ας δούμε όμως τα παιχνίδια, τα οποία είναι όλα άκρως ενδιαφέροντα.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας και βαθμολογικό κίνητρο μόνο για τους ερυθρόλευκους. Όμως όπως έχουμε διαπιστώσει πολλάκις, αυτά δεν μετράνε στα ντέρμπι. Θα νικήσει ο Ολυμπιακός αλλά δύσκολα. Δεν αξίζει ο 1 σε τόσο χαμηλή απόδοση.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ: Οι Κρητικοί έρχονται από σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων και είναι σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που όμως δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες. Κλίνει προς το Χ.

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα: Κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο. Ο Πανιώνιος ψάχνει τη νίκη μετά από τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις, ενώ ο ΠΑΣ θέλει το τρίποντο για να αποδείξει ότι είναι σε τροχιά ανόδου. Παιχνίδι 6 βαθμών, ο νικητής παίρνει ανάσα και ο χαμένος … βαθιές εισπνοές! Ίσως βολευτούν με την ισοπαλία.      

ΠΑΟ – Ξάνθη: Επικίνδυνη η Ξάνθη, θέλει τους βαθμούς γιατί χάνει επαφή με την 5η θέση. Όμως το τριφύλλι δεν θα έχει όρεξη για αστεία. Ξέρει ότι αυτά τα παιχνίδια είναι must win. Παρά τις απουσίες είναι το φαβορί. Χ ημίχρονο και 1 τελικό.

Δόξα – Παναιτωλικός: Αυτό το ματς σηματοδοτεί πολλά. Οι μαυραετοί με νίκη θα ελπίζουν στο θαύμα. Οι Αγρινιώτες αν δεν κερδίσουν μπλέκουν σε μεγάλες περιπέτειες. Είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα και με τον ερχομό του Λεμονή θα αλλάξουν φιλοσοφία. Ο Παναιτωλικός δεν χάνει 2ο σερί ματς από τη Δόξα. Εμπιστευόμαστε το 2.

Ατρόμητος – Κέρκυρα: Κι άλλο παιχνίδι δίχως αύριο! Ο Ατρόμητος περνάει ντεφορμάρισμα και δυσκολεύεται να σκοράρει. Η Κέρκυρα θα κλειστεί και θα χτυπήσει στην κόντρα. Μην ξεχνάτε ότι παίζει το τελευταίο της χαρτί. Under με ανοικτά όλα τα αποτελέσματα.

Λεβαδειακός – Αστέρας: Σε φόρμα οι Βοιωτοί με 2 σερί νίκες με ίδιο σκορ 1 – 0. Ο Αστέρας δεν πάει καλά εκτός έδρας αλλά είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Λογική η ισοπαλία με 1 – 1.

Άρης – Εργοτέλης: Ο Άρης είναι από τις πιο «καυτές» ομάδες του Β γύρου και πάει φουλ για πλέι οφ. Ο Εργοτέλης είναι νερόβραστος φέτος και δύσκολα θα χτυπήσει αυτό το παιχνίδι. 1 και over.

Καλό ΣΚ

Ο Καρχαρίας
                                                                                

Η ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ......

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Βλέπω έναν υπερβολικό ενθουσιασμό στις τάξεις του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ εν όψει του σημερινού αγώνα με την ΑΕΚ. Σίγουρα η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη και η ποιότητα του ρόστερ εμφανής. Αλλά ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Και το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι όποτε μια ομάδα πάει σε αγώνα με την μύτη ψηλά την πατάει. Και η προσγείωση μετά είναι πολύ άσχημη. Γι αυτό λοιπόν καλό θα είναι η ερυθρόλευκοι να έχουν κάνει τα κουμάντα τους απόψε και να παρουσιαστούν σοβαροί και ταπεινοί αλλιώς ο Σιαλμάς και ο Μπέλεκ παραμονεύουν. Εδώ παίζει ρόλο και ο παράγοντας Βαλβέρδε. Ένα από τα καλά του είναι η ταπεινότητα και οι χαμηλοί τόνοι που κρατάει μετά από μεγάλες νίκες. Υστερεί αλλού ο ισπανός αλλά σε αυτόν τον τομέα είναι μανούλα καημένη. Αν έχει μεταφέρει σωστά την σοβαρότητα του αγώνα στους παίχτες τότε το αποτέλεσμα θα είναι χαλαρός άσσος, αν όχι τότε……έχετε γεια βρυσούλες!!!!

ΥΓ. Απαραίτητος ο Τοροσίδης απόψε. Μια του Μοντέστο, δύο του Μαρκάνο…..

  Χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                             

8 Φεβ 2012

TA ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ

Γεια σας και πάλι,

Συνεχίζουμε με αθλητική χροιά, χωρίς όμως να λησμονούμε ό,τι συμβαίνει εσχάτως στη χώρα μας και ελπίζοντας (σαν σύγχρονοι Δον Κιχώτες?) σε ένα θαύμα… Σας υπενθυμίζω ότι η στήλη των derbies ανανεώνεται συνεχώς με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και βίντεο. Αυτή την περίοδο η ενότητα είναι αφιερωμένη στα αγγλικά ντέρμπι, απολαύστε στο κάτω μέρος της σχετικής σελίδας τη λονδρέζικη μάχη ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ! Ολοκληρώθηκε και η τελευταία ψηφοφορία, όπου επιλέξατε ως MPV της 20ης αγωνιστικής τον Κέβιν Μιραλάς.

Μεγάλη εμφάνιση στην Τούμπα κι άρχισε η διχογνωμία για την αξία αυτού του παίκτη. Η τοποθέτηση του Γεωργίου στην εκπομπή του ότι αξίζει να παίζει στη Ρεάλ (αντί του Ιγκουαΐν) έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως σε φίλους του Παναθηναϊκού. Ας βάλουμε όμως κάτω τα πράγματα: Ο Βέλγος έχει ρήτρα εξαγοράς €7 εκατ. Δηλαδή σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα κακοπέφτει να δώσει αυτά τα λεφτά να τον αποκτήσει? Μήπως ο Κάρολ της Λίβερπουλ των €30 εκατ. είναι καλύτερος? Ποιοι είναι οι μεγάλοι επιθετικοί στην Αγγλία? Ο Μπερμπάτοφ και ο Τζέκο που στοιχίζουν μια περιουσία? Ή στη Γερμανία και στη Γαλλία έχουν καλύτερους φορ? Όσοι λένε ότι τα προσόντα του (εκρηκτικότητα, τρίπλα, ταχύτητα, τελειώματα) φαίνονται στο χαμηλού επιπέδου ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουν ρωτήσει τους αμυντικούς της Άρσεναλ και της Ντόρτμουντ.

Τώρα αν ενοχλεί τους μεν ότι φοράει κόκκινα, όπως ενοχλούσε τους δε ότι ο Σισέ φορούσε πράσινα, αναγάγει την κουβέντα πάλι στον οπαδισμό. Αντί τους λίγους ποιοτικούς παίκτες που έχουμε δει στην Ελλάδα να τους εκτιμάμε (βλ. τελευταία Λέτο, Σκόκο, Τζιοβάνι, Ζιλμπέρτο, Ριβάλντο κ.α.), το μόνο που κοιτάμε είναι να τους μειώσουμε. Ο Μιραλάς σίγουρα αξίζει να παίζει σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και σύντομα θα το κάνει. Μετά θα τον αναπολούμε όπως κάναμε με τον Τουρέ, τον Πάντιτς, τον Εν Ντόι και τόσους άλλους…

Καληνύχτα

Ο Καρχαρίας