16 Φεβ 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ....ΠΑΠΛΩΜΑ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ


Που θα μας βγάλει τελικά αυτή η κόντρα?  Για την διαμάχη ΕΠΟ – Πολιτείας λέω. Μια κόντρα της οποίας οι παράπλευρες συνέπειες θα είναι οδυνηρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλώς η κακώς σε όλες της χώρες του κόσμου ισχύει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δηλαδή η εκάστοτε ΕΠΟ αποφασίζει για τις τύχες του αθλήματος σε κάθε μέρος του κόσμου. Εμείς εδώ το παίζουμε ως συνήθως πιο έξυπνοι και μάγκες απ τους άλλους και σηκώνουμε το δικό μας μπαϊράκι. Να δω όμως αν η FIFA κάνει πράξη τις απειλές της και αποκλείσει τις ομάδες μας από την Ευρώπη και ΚΥΡΙΩΣ την ΕΘΝΙΚΗ από το EURO το καλοκαίρι, που θα κρυφτούν ο Γερουλάνος, ο Μπιτσακτσής και η παρέα τους.
Εγώ δεν λέω ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και ειδικά το επίμαχο άρθρο 19, για το οποίο γίνεται όλη η φασαρία, και προβλέπει την «επέμβαση» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι για την εξασφάλιση η όχι της αδειοδότησης, είναι τελείως αρνητικό και δεν προσφέρει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, πιθανός να έχει και ευεργετικά αποτελέσματα. Αλλά κύριε Γερουλάνο από την στιγμή που ξέρεις ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την εμπλοκή της πολιτείας με το ποδόσφαιρο γιατί προβαίνεις και πασχίζεις μάλιστα στην ψήφιση του? Μπορούσε να περάσεις το νομοσχέδιο χωρίς το άρθρο 19. Ή στην καλύτερη, αν σε νοιάζει το καλό του ποδοσφαίρου όπως με στόμφο λες, μπορούσες να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με FIFA και ΕΠΟ και να βρείτε μια λύση από κοινού για το καλό του αθλήματος. Αντιθέτως εσύ ετσιθελικά και με …τσαμπουκά το παίζεις «σωτήρας» και «Ρομπέν των δασών».
Εγώ απορώ ως προς το γιατί ενήργησε κατά αυτόν τον τρόπο και κυρίως απορώ και ενίσταμαι ως προς τον χρόνο. Γιατί τώρα κύριε Γερουλάνε? Με ποιανού τις πλάτες ενεργείς? Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται ύποπτα και εύχομαι και ελπίζω να κάτσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να βρουν μια αποδεκτή και εφαρμόσιμη λύση. Διαφορετικά θα την πληρώσει και πάλι το έρμο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά θα επιδοθούμε όλοι σε ένα γαϊτανάκι ευθηνών για το ποιος φταίει που καταντήσαμε έτσι και οι γνωστές μπουρδολογίες.

    χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου