15 Φεβ 2012

ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλησπέρα τσακάλια μου,

Τη μυριστήκατε τη δουλειά χθες στη Μόσχα και με ποσοστό 75% είχατε προβλέψει ότι ο Ολυμπιακός δεν χάνει… Για να σας δω τώρα στην ψηφοφορία για τη μάχη του Φρίουλι!

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο, με όλους τους ερυθρόλευκους να βάζουν το λιθαράκι της πρόκρισης είτε από τον αγωνιστικό χώρο είτε από τον πάγκο. Σε όλα τα site θα έχετε διαβάσει για την αυταπάρνηση του Μέλμπεργκ, για τον καμικάζι Μανιάτη, για το σωτήρα Κάρολ, για το μαέστρο Βαλβέρδε και όλα τα σχετικά. Αυτό που πρέπει να μείνει σε όλους μας όμως, είναι ότι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει ευρωπαϊκή σελίδα… Αντί το ματς να εξελιχθεί όπως στο Ριαθόρ το 2001, στο Άνφιλντ το 2004 ή στο παγωμένο Τροντχάιμ το 2005, όταν Λα Κορούνια, Λίβερπουλ και Ρόζενμποργκ έκαναν την ανατροπή, είδαμε το εντελώς αντίθετο! Ενώ οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι έχαναν το μομέντουμ και θα ζούσαμε στιγμές του παρελθόντος, όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά… Αυτό δεν λέγεται άστρο όπως το ονομάζουν πολλοί αλλά καλύτερα, χαρακτήρας ομάδας, αγωνιστική φιλοσοφία και πλάνο.

Ο νέος Ολυμπιακός έχει αυτό το «κάτι» αμυντικά που είχε το τριφύλλι την περίοδο 2000 – 03, που το οδηγούσε σε ευρωπαϊκές πορείες, μια σιγουριά στα μετόπισθεν και στον άξονα που είναι η αρχή, δηλαδή το ήμισυ του παντός. Όμως έχει και την επιθετική ποιότητα, από τη μέση και μπροστά να δημιουργεί φάσεις με το τσουβάλι, να στηρίζεται στον επιθετικό οίστρο των κυνηγών του και να έχει πληθώρα λύσεων που λύνουν τα χέρια του Βαλβέρδε. Φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία να φτάσει ψηλά… Όλοι ευχόμαστε να την αδράξει!

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας
                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου