25 Φεβ 2012

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Τώρα που έκατσε ο κουρνιαχτός από την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση ας πούμε 1-2 πραγματάκια. Μεγάλη πρόκριση αδιαμφισβήτητα. Και μάλιστα με δύο νίκες. Αλλά καλύτερα που ήρθε έτσι η πρόκριση, με το 1-0 και τον θρίλερ στο τέλος, για να φανούν τα όποια αρνητικά και να διορθωθούν. Φανταστείτε να κέρδιζε με 3-0 ο Ολυμπιακός. Όλοι θα κλείνανε από τώρα εισιτήρια για Βουκουρέστι, θα πετάγανε στα σύννεφα και μετά η προσγείωση από την Μέταλιστ θα έκανε εκκωφαντικό θόρυβο.

Το Β ημίχρονο με την Ρουμπίν έδωσε στον Βαλβέρδε την δυνατότητα να δει τα τρωτά τα δικά του και της ομάδας. Αρκεί να τα διαβάσει σωστά και να τα διορθώσει. Ο Ολυμπαικός σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια πρέπει να κάνει καλύτερη κατανομή δυνάμεων. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπνιξε τους Ρώσους και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σκοράρει και δυο και τρία γκολ. Το πρέσινγκ ήταν ανελέητο και ακόμα και ο Τζιμπούρ γυρνούσε πίσω για να κόψει. Οι παίχτες τα έδωσαν όλα και στο Β ημίχρονο φάνηκε η έλλειψη δυνάμεων. Κουράστηκε ο Μανιάτης ξεζουμίστηκε ο Ιμπαγάζα και χάθηκε, κατέρρευσε το κέντρο. Σε κάποιο σημείο οι της Ρουμπίν έκαναν ότι ήθελαν στην μεσαία γραμμή. Εκεί καθυστέρησε και ο Βαλβέρδε να κάνει τις αλλαγές. Ο Μακούν και ο Μοντέστο έπρεπε να μπουν νωρίτερα για να δώσουν ανάσες και ενέργεια στο κέντρο του Ολυμπιακού. Έτσι κι αλλιώς ο Μοντέστο ήταν ο βασικός μέσος στο περσινό πρωτάθλημα. Και μαζί με τον Μακούν έχουν τα πνευμόνια και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα.

Είδαμε δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο την Ρουμπιν να βγαίνει τετ α τετ με τον Κάρολ. Την μια φόρα ο Ολυμπιακός σώθηκε χάρη στην ικανότητα και την ταχύτητα του Αβραάμ και την άλλη χάρη στην εμπειρία του Βόρειοιρλανδού. Δεν θα είναι όμως κάθε μέρα του Αι – Γιαννιού. Η άμυνα του Ολυμπιακόυ δεν πρέπει να ανεβαίνει τόσο ψηλά όταν οι αντίπαλοι διαθέτουν γρήγορους κυνηγούς. Η πιθανότητα να σπάσουν το τεχνητό off-side και να εκθέσουν την άμυνα είναι μεγάλη. Πρέπει οι τετράδα της άμυνας να μην ανεβαίνει ψηλά και να κρατάει λίγο βάθος. Ταυτόχρονα να κλείνουν οι γραμμές και όταν αμύνεται η ομάδα να δημιουργούνται 2 ζώνες άμυνας. Έτσι θα δυσκολεύονται οι αντίπαλο να διασπάσουν την άμυνα και θα αρκούνται σε ένα ανούσιο παράλληλο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα εφόδια να φτάσει πολύ παραπάνω στο θεσμό. Είναι μια ομάδα δουλεμένη, με σχέδιο και προγραμματισμό. Δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται στη μέρα της και κάνει μια καλή εμφάνιση και μετά χάνεται από τον χάρτη. Η πορεία της μέχρι τώρα αποτελεί προϊόν σχεδίου και δουλειάς στην προπόνηση. Αν καταφέρει και προσαρμόζεται και στις εκάστοτε δυσκολίες που παρουσιάζονται σε έναν αγώνα τότε και με σύμμαχο την τύχη, απαραίτητο παράγοντα πάντα, τότε μπορούμε να μιλάμε ακόμα και για …Βουκουρέστι.

    χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου