28 Φεβ 2012

ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλή Σαρακοστή φίλοι μου!

Επιστροφή στις επάλξεις για την Εθνική λίγους μήνες πριν την πρόκληση του Euro 2012, 3ης συνεχόμενης διοργάνωσης που μετέχει η Ελλάδα, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της. Πρώτη εμφάνιση για το 2012 και σίγουρα κανείς δεν περιμένει σούπερ μπάλα και πάθος, αλλά λόγω των αρκετών νέων προσώπων πολλοί θα θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν την κλήση στην τελική 23άδα. Το παιχνίδι με το Βέλγιο αποτελεί μια καλή ευκαιρία για παίκτες όπως ο Μανιάτης και ο Καρνέζης να εδραιώσουν τη θέση τους.

Ας δούμε όμως τον ευχάριστο πονοκέφαλο που θα έχει ο Φερνάντο Σάντος για την επιλογή της σύνθεσης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:
Τερματοφύλακας: Ο Πορτογάλος φαίνεται να πιστεύει πολύ στον Καρνέζη, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, ενώ παρά τον παροπλισμό του στην Παλέρμο, ο Τζόρβας έχει την εμπειρία και θα είναι λογικά η 2η επιλογή. Από εκεί και πέρα μάχη θα γίνει για την 3η θέση ανάμεσα σε Χιώτη, Σηφάκη και όλα θα κριθούν στο νήμα. Αν ο Κρητικός δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά τον τραυματισμό του, είναι σίγουρος.
Ακραία μπακ: Για πρώτη φορά η Εθνική μας διαθέτει υπεροπλία και στα δύο άκρα της. Δεξιά σίγουροι είναι οι Τοροσίδης, Βύντρα και αριστερά οι Τζαβέλλας, Χολέμπας (μάλλον μένει εκτός ο ντεφορμέ Σπυρόπουλος και σίγουρα ο τραυματίας Ζαραδούκας). Στα υπόψιν και το πολυεργαλείο Μαρίνος που αγωνίζεται και ως χαφ, αλλά και ο πολλά υποσχόμενος Σκόνδρας.
Σέντερ μπακ: Η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Αβραάμ, ο Παπασταθόπουλος (το βασικό δίδυμο) και πίσω από αυτούς αξιόπιστες λύσεις (Μαλεζάς, Μόρας) και μελλοντικά αστέρια (Μανωλάς, Κυρ. Παπαδόπουλος). Ο Κυργιάκος δεν θα λείψει.
Κεντρικά χαφ: Ο Μανιάτης είναι ο αμυντικός χαφ που έψαχνε η Εθνική και συμπληρώνει ιδανικά τον Κατσουράνη. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους Μάκο, Φωτάκη, Νίνη.
Εξτρέμ: Μετρημένα κουκιά αυτές οι θέσεις. Ο Σαλπιγγίδης καπαρώνει τη θέση του δεξιού εξτρέμ, με Φετφατζίδη μπακ απ (με «ανάποδο πόδι») και από την άλλη πλευρά ο ανεβασμένος Γεωργιάδης και σε ορισμένες περιστάσεις ο Σαμαράς που θα λογίζεται και ως σέντερ φορ.
Επιθετικοί: Όταν έχεις κυνηγούς με την έφεση στο σκοράρισμα που έχουν οι Μήτρογλου και Γκέκας νιώθεις καλυμμένος και για τη φανέλα με το νούμερο 9. Λύσεις θα δώσουν στη γραμμή κρούσης και οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.   

Ο Σάντος παρακολουθεί ανελλιπώς το Ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα θα καταλήξει στους 23 που τη δεδομένη χρονική στιγμή θα είναι στην καλύτερη κατάσταση. Όμως με έναν τέτοιο κορμό η Εθνική είναι καταδικασμένη για να πετύχει. Απομένει να το δούμε στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας!

ΥΓ: Ας ελπίσουμε ο Σάντος να μην μπει στη λογική Παναγούλια (του Mundial 94) και να χαραμίσει 2 θέσεις στους βετεράνους Λύμπε και Καραγκούνη μόνο και μόνο για να κλείσουν όμορφα την καριέρα τους στην Εθνική… Υπάρχουν και τα φιλικά παιχνίδια για τέτοιες περιπτώσεις.

Καλή σας μέρα

Ο Καρχαρίας
                                                                         

3 σχόλια:

  1. με μόνο Νίνη να βγάζει καμιά μπαλιά, αντε κ Κατσουράνη, δεν βλέπω πολλά πράγματα (και όχι δεν θέλω Καραγκούνη)... Απλά αναρωτιέμαι αν ο Γεωργιάδης και ο Φέτφα είναι καλύτερες περιπτώσεις απο τον οικοδόμο, ειδικά σε θέμα προσωπικότητας. Κατα τ' άλλα συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α, και ο Καπίνο μ' αρέσει πιο πολύ απ' τον Καρνέζη αλλά τι να κανουμε που τη βαφτίσαμε εποχή Καρνέζη τώρα. Κ δεν έχουμε κ έμπειρο κ πρέπει να φορτωθούμε τον Τζόρβα..Ποιός, το νΤζόρβα! Μακάρι να είναι έτοιμος ο Σηφάκης και να αφήσει τον "Αλέξη" έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φυσικά κάνουμε το σταυρό μας να πάρει Μήτρογλου γιατί μόνο με Γκέκα να σκοράρει μπροστά με ολίγη από Σαμαρά και Σάλπι δεν βγαίνει το Euro...

    Καρχαρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή