15 Φεβ 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Νίκη πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην παγωμένη Ρωσία. Και το θέμα δεν είναι η νίκη αλλά ο τρόπος που ήρθε. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει άλλη ελληνική ομάδα να παίζει σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια και να επιβάλλει τον ρυθμό της ανεξαρτήτου αντιπάλου. Να κάνει το παιχνίδι της και να μην προσαρμόζεται στα μέτρα του αντιπάλου. Ανέκαθεν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη έπαιζαν κλεφτοπόλεμο. Προσπαθούσαν με ταμπούρι και αντεπιθέσεις να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και σε μια κόντρα να κάνουν το γκολ. Θυμηθείτε την νίκη του Παο στον Άγιαξ, στην Πόρτο, του Ολυμπιακού στην Βρέμη, την Λάτσιο, της Αεκ στην Γλασκόβη ή του Παοκ στο Λονδίνο με Άρσεναλ και Τότεναμ.
Ο σημερινός Ολυμπιακός όμως μας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Δεν έχει τους παίχτες αστέρια στιλ Ριβάλντο, Τζιοβάνι Καρεμπέ κλπ αλλά είναι ΟΜΑΔΑ. Και αυτό φαίνετε στο γήπεδο. Πότε άλλοτε Ελληνική ομάδα είχε τέτοια κατοχή σε αγώνα champions league όπως είχε ο Ολυμπιακός στο Emirates?? Ποτέ!! Και εδώ έρχεται ο παράγοντας Βαλβέρδε. Εγώ από αυτή εδώ την στήλη του έχω ρίξει τα εξ αμάξης. Αλλά ο Ολυμπιακός που παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια ότι εξαφανίστηκαν τα μειονεκτήματα του. Απλά του δόθηκε η ευκαιρία, τώρα με όλους τους παίχτες σε τοπ φόρμα να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Δηλαδή η δουλειά στις προπονήσεις, ο συγκεκριμένος ρόλος κάθε ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και οι αυτοματισμοί. Αυτά του πιστώνονται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Κοντά σε όλα αυτά έχει και το άστρο. Μεγάλο πράγμα η εύνοια στην ζωή τα έχουμε πει αυτά. Και ο Βάσκος ότι πιάνει γίνεται χρυσός!! Η τύχη πάει όμως είναι με τους τολμηρούς και ο Βαλβέρδε διαμόρφωσε μόνος του την τύχη του και μπράβο του.
Τώρα οη συνέχεια στη Ευρώπη πιθανός να φέρει απώλειες βαθμολογικές εντός συνόρων. Το θέμα είναι τι γίνεται τότε. Στηρίζεται ο προπονητής και προχωράμε στο πλάνο που έχουν χαράξει ή θυσιάζονται όλα στον βωμό ενός τίτλου? Εγώ θεωρώ πιο σημαντικό την κατάκτηση του τίτλου. Και στην προκειμένη περίπτωση θα στήριζα τον προπονητή και θα…. Θωράκιζα την ομάδα με πρώτο στόχο όμως τον τίτλο!

   Χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                             

4 σχόλια:

  1. Φίλε Πεταλούδα, παρότι βρίσκομαι στο άκρως αντίπαλο στρατόπεδο από τον Ολυμπιακό, οφείλω να ομολογήσω ότι η ομάδα χτες έδειξε ένα άλλο πολύ καλύτερο πρόσωπο το οποίο φάνηκε εξαρχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κ ότι έπαιζε σε αντίξοες συνθήκες λόγω καιρού καθώς κ τον σχετικά σοβαρό τραυματισμό του Μέλμπεργκ..Απο κει κ πέρα νομίζω ότι η ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί στην Ευρώπη γιατί αν συνεχίσει να παίζει δυναμικά έξω μπορεί να φτάσει ψηλά.
    Υ.Γ. : Μπράβο σε όλους σας για τα άρθρα σας κ τα ενδιαφέροντα αφιερώματα που κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o olimpiakos ontos exei allaxsi prosopo stin evropi me ton erxomo tou valverde kai me tis prosthikes tou!oso gia to kleftopolemo den simfono giati o pao exei kanei megales emfaniseis ektos stin evropi pou exei epivalei to rithmo tis vlepe reintzers verder roma k.a kai des kai paok fetos me roubin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apantontas ston proto filo ontos me tis dyskolies pou antimetopise o olympiakos to apotelesm itan uperbasi kai ta bravo pane ston balberde. Eyxaristoume gia ta kala sou logia kai tha sunexisoume thn prospatheia. oso gia ton kleftopolemo pou leei o deyteros filos xrhsimopoihsa thn ekfrasi gia na doso emfasi. Asfalos kai exei kanei megala dipla me kali bala kai o pao me roma kai salke kai porto me mourinio kai o olympiakos sthn bremi thn lazio kai h aek kai o paok apla to podosfairo katoxis pou paizei mexri stigmis o olympiakos mou fainetai ...parakseno kai kati kseno alla kai protognoro gia elliniki omada.
    petaloudas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. simfono mazi sou apla eniosa oti me tin ekfrasi kleftopolemos meiononte oi kales emfaniseis ton ellinikon omadon pou exoun kanei stin evropi asxetos apotelesmaton.ennoeite sou xsana leo oti nai ta perissotera paixnidia ta paizoun me kleftopolemo kai oti fetos o olympiakos diaferei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή