21 Φεβ 2012

THE EMPIRE STRIKES BACK

Καλημέρα τσαμπιόνια μου,

άλλη μια ποδοσφαιρική βδομάδα είναι μπροστά μας και τα ματς που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης για το θεσμό του Ch-l, είναι αναμφίβολα οι μάχες της Νάπολι με την Τσέλσι σήμερα και της Μαρσέιγ με την Ίντερ αύριο. Τα δύο πιο αμφίρροπα ζευγάρια της φάσης των 16 αναμένεται να μας χαρίσουν στιγμές αντάξιες της ιστορίας και των φιλοδοξιών των ομάδων.

Ξεκινάμε από το Σαν Πάολο το οποίο θα είναι γεμάτο από φανατικούς οπαδούς της Νάπολι, που ζουν ευρωπαϊκές μέρες… εποχής Μαραντόνα! Οι ανεβασμένοι παρτενοπέι περιμένουν με άγριες διαθέσεις τους «μπλε» και ξέρουν ότι φέτος είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για διάκριση. Η καυτή τριάδα των Χάμσικ – Λαβέτσι – Καβάνι δημιουργεί προσδοκίες, όπως έκαναν στις αρχές του 90 οι Αλεμάο – Μαραντόνα – Καρέκα. Η Νάπολι έχει ρίξει το βάρος στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν, ξεπερνώντας στον όμιλο του θανάτου τη Μάντσεστερ Σίτι και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το Καμπιονάτο. Σήμερα οι παίκτες της θα πετάνε φλόγες για να πετύχουν μια καθαρή νίκη με μηδέν παθητικό και να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά… Και μετά αν αποφύγουν Μπάρτσα και Ρεάλ ποιος θα τους φοβίσει? Η loser Λυών, η Μπενφίκα που μονίμως φτάνει στην πηγή και νερό δεν πίνει? Ακόμα και οι συμπατριώτισσες Ίντερ, Μίλαν και η Μπάγερν φαντάζουν προσιτά εμπόδια για τη ναπολιτάνικη λάβα του Βεζούβιου! Όσο για την Τσέλσι? Έτσι όπως είναι αυτή την εποχή οι μπλε με τον Βίλα Μπόας υπ΄ ατμόν και τον Τόρες σε αφλογιστία μάλλον θα είναι άλλη μια αγγλική …τραγωδία στο φετινό Ch-l, μετά τις άλλες πλούσιες Μαν. Σίτι, Μαν. Γιουν. και Άρσεναλ.

Όμως και αύριο το μενού έχει ματσάρα στο Βελοντρόμ, ανάμεσα σε δυο ομάδες που τη φετινή σεζόν είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο… Η ποιότητα παικτών όπως οι Μιλίτο και Σνάιντερ αποτελεί το αντίβαρο στην αμυντική τρύπα της Ίντερ. Μπορεί οι νερατζούρι να μην έχουν τη «φανέλα» της Μίλαν στην Ευρώπη, αλλά τα τελευταία χρόνια ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν. Η Μαρσέιγ (ναι η ίδια ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό) και μόνο που έφτασε στους 16 θα πρέπει να πει mercy, ο Ντεσάμπ μοιάζει «χλωμός» στον πάγκο και οι διάφοροι Αγιού δε συγκροτούν ρόστερ για κάτι παραπάνω. Μπορεί ένας Βαλμπουενά να φέρει την άνοιξη? Ε όχι είπαμε… ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ

Καλή ποδοσφαιρική βδομάδα

Ο Καρχαρίας
                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου