3 Φεβ 2012

ΨΗΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ....ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

Καλημέρα τηλεγραφόξυλα μου!

Σας λείψαμε? Να ‘μαστε πάλι λοιπόν μαζί σας την πιο κατάλληλη στιγμή! Σιμώνει η Κυριακή και όλοι περιμένουν το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας… Και ποιοί καταλληλότεροι από εμάς για να αναλύσουμε την τακτική του ΠΑΟΚ (με τον ψηλό Γκαρσία) και του Ολυμπιακού (με τον κοντό Φετφατζίδη)?
Έχουμε και λέμε: Σημαντικές απουσίες ο Δικέφαλος αλλά δεν μασάμε, ο Λάζλο είναι αλεπού! Πρώτο μέλημα είναι να πάρουμε το κέντρο από τα γατάκια του Ολυμπιακού Φουστέρ, Ορμπάιθ και Σία. Άρα τριπλέτα να δαγκώνει Γκαρσία, Φωτάκης και Λαζάρ. Τώρα εκεί που θέλει μαγκιά είναι να μπει δεξιά ο Γεωργιάδης, ο δαίμονας να κάνει γιο-γιο τον …κοιμήση Μαρκάνο. Από τα άκρα θα προκληθούν τα ρήγματα για την άμυνα του Ολυμπιακού, γι’ αυτό πρέπει να χτυπήσουμε την αδύναμη αριστερή πτέρυγα του. Ο Σάλπι να είναι έξω αριστερά αλλά να συγκλίνει ως δεύτερος φορ για να δίνει βοήθειες στον Κλάους. Τα ζόρια αρχίζουν όμως στην άμυνα, ειδικά με τις απώλειες Ετό, Σνάουτσνερ. Πρέπει να μπει κάποιος κατά συνθήκη δεξί μπακ με αποστολή να μην αφήσει από τα μάτια του τον Μιραλάς. Ίσως ο Σταφυλίδης που και ταχύτητα έχει και πνευμόνια να είναι μια λογική επιλογή. Προς Θεού μην μπει βαρύς παίκτης εκεί. Στο τέρμα θα εμπιστευτεί ο Μπόλονι τον Γλύκο ή θα πάει στην λύση του πιο έμπειρου Κρέσιτς? Ιδού άλλο ένα δίλημμα.

Συμπερασματικά, κατεβαίνουμε με συμπυκνωμένο κέντρο, ελέγχουμε το ρυθμό και χτυπάμε στην κόντρα με Γεωργιάδη. Οι ερυθρόλευκοι θα μπουν δυνατά για το γρήγορο γκολ και αν τους κοιμίσουμε, μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά! Πάμε για τη νίκη, αλλά δεν μας χαλάει και η ισοπαλία. Πρόβλεψη? 1 – 0 ή 1 – 1 αν σκοράρουμε πρώτοι. Αν προηγηθεί ο Ολυμπιακός δύσκολα τα πράματα.

Κοντέ, στάσου μύγδαλα…

Παιχνίδι ζωής θανάτου λοιπόν στην Τούμπα. Πραγματικός τελικός για τον Ολυμπιακό. Όπως λένε οι Αμερικάνοι no tomorrow game!!! Εκεί θα δείξει η ομάδα του λιμανιού αν πραγματικά θέλει το πρωτάθλημα. Ο αγώνας θα είναι για άντρες και εκεί θα φανούν οι μάγκες από τις τιτίκες. Πάμε να δούμε πως πρέπει ο ισπανός κατά την γνώμη μου να προσεγγίσει το παιχνίδι.

• Από το πρώτο λεπτό δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια στον ΠΑΟΚ και να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Να μπούμε από την αρχή στην θέση του οδηγού με ασφυκτικό πρέσινγκ και συνεχή κατοχή μπάλας.
• Σε αυτό το παιχνίδι απαραίτητη είναι η ταχύτητα και η ….τρέλα. Οπότε βασικός δεξιά ο Καζίμ. Θα είναι το πρώτο του παιχνίδι, θα είναι ….ταυλωμένος και η μούρλα που κουβαλάει απαραίτητη. Αμπντούν, Μόνχε δεν κάνουν γι αυτό το παιχνίδι
• Στο άλλο άκρο Μιραλάς. Μαζί με Καζίμ θα προκαλέσουν πολλά ρήγματα στους αργούς μπακ του ΠΑΟΚ. Είναι το καλύτερο δίδυμο για τα φτερά της επίθεσης.
• Βασικός στην αρχή και ο Φούστερ για να πιέσει τα σέντερ μπακ και να μπλοκάρει την πρώτη πάσα. Στο ημίχρονο αλλαγή όμως και στην θέση του να μπει ο Ιμπαγάσα. Για ένα ημίχρονο είναι ταμάμ για να βγάλει 4-5 κάθετες στην πλάτη της άμυνας ο Αριέλ.
• Τόρο δεξιά και Χολέμπας αριστερά. Μην δω κανένα Μαρκάνο γιατί θα ταλαιπωρηθεί πολύ από τον Σαλπιγγίδη. Ερνέστο ξύπνα, εδώ παίζονται πολλά δεν υπάρχει χρόνος για προσωπικά κολλήματα.
• Κορυφή Παντελιτς αφού δεν θα είναι έτοιμος ο Τζεμπούρ. Αλλά και ο Ραφίκ να είναι έτοιμος ο Μαρκο πρέπει να παίξει έστω και σαν αλλαγή. Τέτοια παιχνίδια είναι στο αίμα του.
• Στο κέντρο Μανιάτη και Μοδέστο. Ο Ορμπάιθ πιστεύω ότι δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια πίεση. Άσε που ο Γκαρσία με τον τσαμπουκά και την ….αλητεία (που εμένα μου αρέσει τέτοια αλητεία) θα τον καταπιεί αμάσητο.
• Για το τέρμα…..εδώ σε θέλω κάβουρα. Βάζεις τον έμπειρό Κάρολ η συνεχίζεις με Μέγιερι??? Εγώ θα έβαζα τον Βορειοιρλανδό. Η εμπειρία του έστω και σε μία φάση μπορεί να κάνει την διαφορά.

Έχω την εντύπωση ότι θα γίνει καλό παιχνίδι ενώ βλέπω με καλό μάτι τον Γιάχο. Η διαιτησία του στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ήταν άψογη και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Οι επόπτες δεν μου κάθονται καλά αλλά ας περιμένουμε πρώτα να δούμε. Πρόβλεψη?? 0-2………και ψηλέ πήγαινε για βρούβες!!!!!!!!!!!

Χαιρετούμε

                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου