2 Μαρ 2012

ΤΥΦΛΗ ΣΤΡΟΦΗ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλημέρα φίλοι μου και καλό μήνα,

Πλησιάζει ένα κρίσιμο Σ/Κ για τις μάχες σε κορυφή και ουρά, με ενδιαφέροντα παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά. Μπορεί η Super League να έχει «φτωχύνει» από αστέρια φέτος, πρώτο θέμα στην επικαιρότητα να είναι τα οικονομικά των ομάδων, αλλά τουλάχιστον η «αιώνια» κόντρα για το πρωτάθλημα κόβει την ανάσα όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας!

Η 23η αγωνιστική κρύβει παγίδες για πράσινους και ερυθρόλευκους και είναι βέβαιο ότι όποιος πάρει το «τρίποντο», ενώ την ίδια στιγμή ο αντίπαλος έχει απώλειες βαθμών, γίνεται αυτόματα το φαβορί στην κούρσα για το πρωτάθλημα… Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό στο αφιλόξενο Ηράκλειο, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που στον πρώτο γύρο προκάλεσε έμφραγμα στο Γ. Καραϊσκάκης. Η επιλογή να εκτίσει σε αυτόν τον αγώνα την ποινή του ο Τζιμπούρ, κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο διάσπασης της «γραμμής Μαζινό» που αναμένεται να στήσει ο Αναστόπουλος. Με τριπλέτα Καζίμ – Μιραλάς – Ντιόγκο θα προσπαθήσει ο Βαλβέρδε να αποδράσει με τους 3 βαθμούς από το Γεντί Κουλέ. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η μάχη στο κέντρο, σε αυτό το παιχνίδι χρειάζονται τα τρεξίματα των Μανιάτη, Φουστέρ, ενώ η άλλη θέση παίζεται ανάμεσα σε Μακούν και Ιμπαγάσα που θα επιφορτιστούν και με την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από την πλευρά τους οι Κρητικοί με Κάλαϊτζιτς, Ζόρντι Λόπεθ και Βερόν θα επιστρατεύσουν σκληρότητα και αργό τέμπο για να επιβάλλουν το ρυθμό της ομάδας τους. Αν προηγηθούν οι Κρητικοί, οι ερυθρόλευκοι λένε …αντίο ζωή! Σημείο κλειδί για το Βαλβέρδε θα είναι να μην ανεβάσει ψηλά την άμυνα του από νωρίς, γιατί καραδοκούν οι σαΐτες Παπουλής και Σίσιτς.     

Μεγάλο ντέρμπι και στο άδειο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους λαβωμένους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Φερέιρα θα έχει προετοιμάσει πολύ καλά την ομάδα και με δεδομένη την απώλεια του Λέτο, θα στηρίξει πολλά στην τετράδα Κουίνσι, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ. Με Σιμάο και Βιτόλο από πίσω τους, οι πράσινοι κερδίζουν σε ταχύτητα από το αργό κέντρο του Δικέφαλου με τους κουρασμένους Γκαρσία, Φωτάκη & Σία. Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ, ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Κρέσιτς. Με τον παροπλισμένο και ασταθή Χαλκιά κάτω από τα γκολπόστ δεν βλέπω να μένει ανέπαφη η εστία του. Θα βρει το γκολ από τον Κλάους ή το Σαλπιγγίδη ο Μπόλονι? Θα αντέξουν τα χαφ και η άμυνα στην πίεση του Παναθηναϊκού? Αν αυτά τα ερωτήματα βρουν θετική απάντηση, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει κάτι καλό. Διαφορετικά το παιχνίδι πάει για νίκη του τριφυλλιού με 1-0 τουλάχιστον.

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι αιώνιοι μετά από απραξία 2 βδομάδων. Για ποιον θα είναι τυφλή η 23η στροφή? Ψηφίστε στο δημοψήφισμα μας και δώστε το δικό σας φαβορί για το πρωτάθλημα!

Καλό Σ/Κ

Ο Καρχαρίας
                                                                             

2 σχόλια: