15 Μαρ 2012

TORA TORA TORA

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Ραντεβού με την ιστορία σήμερα για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ένα παιχνίδι που αν το πάρει πηγαίνει στους 8 του Europa League και με πολλές πλέον πιθανότητες να προχωρήσει παρακάτω. Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι πιο δύσκολο και πιο ύπουλο από το πρώτο στο Χάρκοβο. Και αυτό δείχνει να το ξέρει καλά ο Βάσκος τεχνικός. Από τις χτεσινές του δηλώσεις κατάλαβα ότι έχει συνειδητοποιήσει στο έπακρο την δυσκολία και την σημαντικότητα του παιχνιδιού και ευτυχώς δεν πετάει στα σύννεφα μετά την νίκη στο Α ματς.

Η αποψινή μάχη θέλει πάνω από όλα κατάθεση ψυχής και υπομονή. Η Μέταλιστ θα κυνηγήσει το γκολ αφού δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά και αυτό θα δημιουργήσει κενά στην ήδη προβληματική άμυνα της. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και να αιφνιδιάσει τους Ουκρανούς. Ένα γρήγορο γκολ όπως με την Ρουμπιν θα κάνει το παιχνίδι ροντέο και μετά το δεύτερο γκολ θα είναι θέμα χρόνου. Οι τακτικές σε κάτι τέτοια παιχνίδια πάνε περίπατο πολλές φορές και μετράει το πάθος και ποιος θέλει τον αγώνα περισσότερο. Και πιστεύω ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είναι συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία του.

Ο Μιραλάς θα παίξει μεγάλο ρόλο σήμερα. Τολμώ να προβλέψω ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής αφού με τις μπούκες του και την ταχύτητα του θα αναστατώσει την άμυνα της Μέταλιστ. Αρκεί αυτός και ο Τζιμπουρ να είναι πιο ομαδικοί.

Η νοοτροπία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έχει αλλάξει για τα καλά όπως εύστοχα είπε και  Τοροσίδης. Και αυτό φαίνεται σε κάθε αγώνα. Η ομάδα παίζει το παιχνίδι της χωρίς φόβο και δέος απέναντι σε κανέναν. Για να δούμε λοιπόν θα γραφτεί άλλη μια χρυσή σελίδα στις πολλές του συλλόγου? Για ένα είμαι σίγουρος απόψε. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα δώσει και την ψυχή του απόψε και θα επιβεβαιώσει τους στίχους από τον πρώτο του ύμνο….. “ φτερά στα ποδάρια καρδιά μες τα στήθια που γράψαν θριάμβους σαν παραμύθια…” .

    χαιρετώ
ο πεταλούδας
                                                                             

1 σχόλιο: