8 Μαρ 2012

ΤΙ ΜΟΣΧΑ ΤΙ ΧΑΡΚΟΒΟ!!!!

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ


Τελικά του πάει του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ η πρώην Σοβιετική Ένωση. Νέο μεγάλο διπλό για τους λεοντόκαρδους πειραιώτες και το όνειρο συνεχίζεται. Με τελικό προορισμό το Βουκουρέστι. Θα μας τρελάνει ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός αφού τα κάνει όλα να μοιάζουν απλά.

Από την αρχή φάνηκε ότι η Μέταλιστ ήθελε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να δείξει πιο είναι το αφεντικό. Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με ομάδες που του παίρνουν την κατοχή της μπάλας και αυτό φάνηκε στο Α ημίχρονο. Μόνο που η υπεροχή της Μέταλιστ ήταν ανούσια. Κλο-κλο και τηγανίτα τίποτα. Σε αυτό βοήθησε και ο Βαλβέρδε που είχε διαβάσει άριστα το παιχνίδι της Ουκρανικής ομάδας. Το scouting report του Ασπιάθου και Κοκολάκη είχε κάνει τέλεια δουλειά. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν πάγωσαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, διαφύλαξαν τα νώτα τους και δεν βγήκαν από την αρχή μπροστά να κυνηγήσουν  το γκολ. Αν έκαναν κάτι τέτοιο το σκορ στο 20λεπτο θα ήταν 2-0. Η Μέταλιστ έχει τρομερή κυκλοφορία της μπάλας και από την μέση και μπροστά κεντάει. Αν έβρισκε το κέντρο και την άμυνα ανοιχτούς θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Οι πρωταθλητές λοιπόν απορρόφησαν την πίεση και κατάφεραν να εκνευρίσουν και να μεταφέρουν την πίεση στους Ουκρανούς.

Εδώ είναι και το κλειδί πιστεύω. Οι ποδοσφαιριστές της Μέταλιστ βλέποντας τους ερυθρόλευκους να αναχαιτίζουν χαλαρά και άνετα τις επιθετικές προσπάθειές τους εκνευρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό και μπήκαν στο Β μέρος με σαφώς μεγαλύτερη πίεση. Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που μπήκε πιο δυνατά και αποφασισμένος να κυνηγήσει το γκολ που το πέτυχε με τον συνήθη ύποπτο Φουστέρ (μοναδικό χάρισμα αυτό το παιδί μπορεί να μην φαίνεται σε όλο τον αγώνα αλλά θα είναι πάντα μες την φάση). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν τυπική διαδικασία και πιο εύκολα γινόταν το 0-2 παρά το 1-1.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με σχέδιο και οργάνωση στο παιχνίδι. Και έχουμε ξαναπεί δεν το βλέπουμε εύκολα αυτό από ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Μας παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κάτι μοναδικό. Η ομάδα έχει τεράστια ευκαιρία μπροστά της  αρκεί να είναι προσεχτική και προσγειωμένη στη ρεβάνς. Και μετά κλείστε εισιτήρια για Ρουμανία….τον τελικό προορισμό. Αν και καμιά φορά σημασία έχει το ταξίδι. Ο φετινός Ολυμπιακός όμως θέλει να ζήσει και το ταξίδι και να φτάσει και στο τέρμα.

ΥΓ.  Ειδική μνεία στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΒΡΑΑΜ. Αεικίνητος, ήταν παντού και σταματούσε σχεδόν όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων. Είναι δίκαια ο MVP και ανάμεσα στους 3 κορυφαίους στόπερ στην Ευρώπη.
ΥΓ1 Μεγάλη εμφάνιση και από Μέλμπεργκ, αλλά απαράδεκτη για την εμπειρία του η κάρτα που δέχτηκε και θα του στερήσει την συμμετοχή στην ρεβάνς. Σε ένα νεκρό σημείο στο τέλος του ημιχρόνου έφυγε από την άμυνα να πάει να μανουριάσει με τον αντίπαλο στόπερ στο κέντρο. Μεγάλο λάθος.
ΥΓ2 Κάτι πρέπει να γίνει με την ατομιστία του Τζεμπούρ. Αν είχε δώσει την πάσα στον Μιραλάς τώρα θα μιλάγαμε για τους προημιτελικούς. Απαράδεκτος ο ατομισμός του στην συγκεκριμένη φάση.

    χαιρετώ
Ο πεταλούδας
                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου