9 Μαρ 2012

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ



Καλημέρα παικταράδες μου,

Πέρασε κι αυτή η εβδομάδα με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και highlights την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους 8 του ChampionsLeague και τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο, για την οποία υπήρξε πληρέστατη ανάλυση. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα καθ’ημάς, καθώς το πρωτάθλημα πλησιάζει στη γραμμή τερματισμού και κορυφώνεται η αγωνία σε όλα τα «ανοικτά μέτωπα». Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε αυτό το Σ/Κ:

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρ.
Αν μας έλεγαν πριν τα Χριστούγεννα ότι αυτό το παιχνίδι θα σήμαινε πολλά για τη μάχη της εισόδου στα play-off, θα τον κοιτούσαμε περίεργα. Κι όμως ο φορμαρισμένος Αστέρας του Τσιώλη με άρωμα Ισπανίας και εκπληκτικό ντεμαράζ, έχει υψηλές βλέψεις. Από την άλλη ο δικέφαλος του Βορρά θέλει τη νίκη για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Το διπλό στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε ένεση ηθικού, αλλά θα πάει στράφι αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το τρίποντο αύριο. Ματς για under.

Ατρόμητος – Δόξα Δρ.
Οι Περιστεριώτες έχουν στρογγυλοκαθίσει στην 5η θέση και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να πέσουν από αυτή. Με το Μητρο-γκολ μπροστάρη και το δυνατό τους κέντρο θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς το στόχο τους. Τα περιθώρια για τη συγκινητική Δόξα στενεύουν και μετά τη μεσοβδόμαδη ήττα από τον ΠΑΣ, θέλει πάση θυσία να ρεφάρει. Επικίνδυνος αγώνας με τον Ατρόμητο φαβορί, αλλά δεν αποκλείεται η ισοπαλία με σκορ 1 – 1.

ΟΦΗ – Πανιώνιος
Οι Κρητικοί φαίνεται να χάνουν επαφή με την 5η θέση και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να μείνουν σε τροχιά play-off. Στο Γεντί Κουλέ είναι δυνατοί και πολύ δυσκολοκατάβλητοι. Όμως οι κυανέρυθροι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, αν δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες! Έχουν πολλά παιχνίδια να γευτούν τη χαρά της νίκης και με τους επιθετικούς τους άσφαιρους, ο κλοιός γύρω τους έχει σφίξει για τα καλά… Ο Πανιώνιος θα καταθέσει ψυχή αύριο. Χ2

Παναιτωλικός – Εργοτέλης
Καλώς τα παιδιά… Οι Αγρινιώτες πήραν ανάσα την προηγούμενη εβδομάδα με την τεράστια νίκη επί της Ξάνθης. Το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο και σε αυτό το ματς, το οποίο είναι «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με καλή ψυχολογία ο Παναιτωλικός είναι το φαβορί. Ο Εργοτέλης παραπαίει και δεν θα μου κάνει έκπληξη αν τελικά υποβιβαστεί. Ομάδα χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος, που τα περιμένει όλα από ατομικές ενέργειες παικτών όπως ο Λεάλ… Έτσι όμως δεν σώζεται η παρτίδα. Ξερός 1, με γκολ από Καμαρά!

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός
Άλλο ένα παιχνίδι 6 πόντων… Ο ΠΑΣ είναι ή του ύψους ή του βάθους και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Ο Λεβαδειακός με σούπερ 2ο γύρο και αιχμή του δόρατος το κουαρτέτο Φαβάλι - Πόποβιτς - Σουμπίνιο - Ναπολεόνι δεν μασάει πουθενά. Η ήττα από την Κέρκυρα πιο πολύ θα πεισμώσει τους Βοιωτούς, παρά θα τους απογοητεύσει. Το ματς μυρίζει ισοπαλία με ολίγη από διπλό!

Κέρκυρα – Ξάνθη
Οι Φαιάκες δεν το βάζουν κάτω! Με επική ανατροπή την Τετάρτη γύρισαν από την κόλαση και βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Γράθια αποδεικνύεται μετρ της τακτικής με ένα μέτριο ρόστερ στη διάθεση του. Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη έχει ξεφουσκώσει για τα καλά και κάνει τα σχέδια για την επόμενη σεζόν. Αν και αδιάφορη είναι ικανή να κάνει τη ζημιά? Δεν νομίζω!

Ολυμπιακός – Άρης
Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν ξανά κορυφή με τη βοήθεια του ΠΑΟΚ και πάνε για το 39ο! Με τη νίκη επί της Μέταλιστ φαίνεται ότι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι θα συνεχιστεί ακόμα και τα τρία καρπούζια θα μείνουν όλα στη μασχάλη… Το αναμενόμενο ροτέισον του Βαλβέρδε δεν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό των πολλών επιλογών. Ο Άτης των χιλίων προβλημάτων κυνηγάει την 5άδα, αλλά μάλλον πρέπει να ψάξει σε άλλες έδρες για τους βαθμούς.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Η αγωνιστική κλείνει με το πάλαι ποτέ μεγάλο ντέρμπι των Αθηνών. Ο δικέφαλος δείχνει πιο αδύναμος από ποτέ και ακόμη κι η ισοπαλία θα φαντάζει με άθλο… Με τις επιλογές για την 11άδα μετρημένες και με τους παίκτες να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι μόνο, αναζητείται θαύμα! Αν χαθεί το τρίποντο η ΑΕΚ θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός play-off. Όμως και το «τρένο» Παναθηναϊκός με την ήττα από τον ΠΑΟΚ εκτροχιάστηκε… Χωρίς το Λέτο, με τους Κουίνσι και Ζέκα ντεφορμέ δεν μας θυμίζει την ομάδα του Α γύρου. Το παιχνίδι αυτό είναι δίχως αύριο και για τους δύο. Ξεκινάει από την ισοπαλία αλλά …κλίνει προς το τριφύλλι!

Καλό Σ/Κ

Ο Καρχαρίας
                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου