12 Μαρ 2012

ΚΟΥΡΣΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ


Καλησπέρα ποδοσφαιρόφιλοι,


Όσο τελειώνουν οι κόκκοι της κλεψύδρας του υποβιβασμού, τόσο μεγαλώνει η αγωνία και 6 ομάδες (ίσως δύο ακόμα αν η Ξάνθη κάνει χαρακίρι και η Δόξα το …8οθαύμα) ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, προσπαθώντας να αποφύγουν το απευκταίο! Τα συνεχή «σκωτσέζικα ντους» που υποβάλλουν οι υποψήφιοι μελλοθάνατοι τους οπαδούς τους είναι αμέτρητα και πάνω που πάνε κάποιοι να ξεφυσήσουν με ανακούφιση (βλ. Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα), μετά λένε βοήθα Παναγιά… Μέχρι τώρα έχουμε δει ομάδες ξεγραμμένες να φέρνουν τα πάνω κάτω σε λίγες μόλις μέρες (Κέρκυρα), άλλες να ξεκινούν με όνειρα και να τρέχουν και να μην φτάνουν (Παναιτωλικός) και κάποιες με αυτοκτονικές τάσεις (Εργοτέλης, Ξάνθη). Όσο το πρωτάθλημα βαδίζει προς το τέλος του, τόσο ο πάτος της βαθμολογίας μοιάζει με κινούμενη άμμο… Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μέλλει γενέσθαι (με αστερίσκο τα εκτός έδρας ματς):

9. Ξάνθη (29 β.)
ΠΑΣ – Ατρόμητος * - Δόξα – Λεβαδειακός * - Πανιώνιος * - Εργοτέλης
Με 3 εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες που μάχονται για τον υποβιβασμό πρέπει να προσέξει μην βρεθεί προ εκπλήξεων. Κομβικό σημείο αποτελούν οι 2 νίκες πριν τις εξόδους σε Λιβαδειά και Νέα Σμύρνη. Αν τα καταφέρει έχει καλώς, αλλά αν χάσει εντός από τον ΠΑΣ θα μπλέξει σε περιπέτειες… Λόγω ποιότητας ρόστερ θεωρώ ότι θα καθαρίσει την υπόθεση παραμονή στο ματς με τη Δόξα.

10. Πανιώνιος (26 β.)
Δόξα – Άρης * - Λεβαδειακός – ΠΑΟ * - Ξάνθη – Αστέρας *
Νίκη οξυγόνο πέτυχαν οι κυανέρυθροι στο Γεντί Κουλέ και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους με τη Δόξα. Για να φτάσει στο μαξιλαράκι ασφαλείας των 33 βαθμών θέλει 2 νίκες και μια ισοπαλία… Ματς κλειδί το εντός με Λεβαδειακό, όπου με νίκη κάνει αποφασιστικό βήμα σωτηρίας! Ελπίζει επίσης να πετύχει τελευταία αγωνιστική τον Αστέρα αδιάφορο, μήπως χρειαστεί τους βαθμούς.

11. Λεβαδειακός (25 β.)
ΠΑΣ - Ατρόμητος – Δόξα * - Πανιώνιος * - Ξάνθη – Εργοτέλης * - ΠΑΟΚ
Από εκεί που οι Βοιωτοί ήταν καβάλα στο άλογο (μέχρι το 70’ στην Κέρκυρα) άρχισαν πάλι να βγάζουν κομπιουτεράκια! Κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αφού έχουν 1 ματς παραπάνω και 4 εντός. Με 7 βαθμούς στην πρώτη 4άδα αγώνων σώζεται, διαφορετικά θα κινδυνεύσει. Ματς – κλειδί το μεσοβδόμαδο με τον ΠΑΣ όπου κρίνονται 6 πόντοι…

12. ΠΑΣ Γιάννινα (24 β.)
Λεβαδειακός * - Ξάνθη * - Εργοτέλης – ΠΑΟΚ * - ΑΕΚ – Ολυμπιακός – ΟΦΗ *
Από τις πιο ασταθείς ομάδες, δεν έχει πείσει ότι αξίζει την παραμονή αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει σημεία ζωής! Αν δεν φτάσει στους 29 – 30 βαθμούς μέχρι το ματς με την ΑΕΚ θα είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος. Ορόσημο για τον ΠΑΣ θα είναι να πάρει 4 βαθμούς στα ματς με Λεβαδειακό και Εργοτέλη και να μην φτάσει στο σημείο να κυνηγάει τη σωτηρία του την τελευταία αγωνιστική με τον ΟΦΗ εκτός …

13. Κέρκυρα (24 β.)
Εργοτέλης * - ΠΑΟΚ – ΑΕΚ – Ολυμπιακός * - ΟΦΗ – Άρης *
Με πολύ δύσκολο πρόγραμμα οι Φαιάκες, αν θέλουν να κάνουν την υπέρβαση πρέπει να κερδίσουν κάποιον από τους δικέφαλους. Ματς δίχως αύριο με τον Εργοτέλη, αν χάσει θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και μετά τρεχάτε ποδαράκια μου! Ταβάνι για την Κέρκυρα είναι οι 31 – 32 βαθμοί, αν δεν πιάσει αυτό το όριο τότε θα είναι το πρώτο φαβορί για τη 2η θέση που οδηγεί στη Football League.

14. Παναιτωλικός (24 β.)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ * - Ολυμπιακός – ΟΦΗ * - Άρης – ΠΑΟ *
Έχει σίγουρα το πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού είναι ο μόνος από τους ουραγούς που παίζει και με τις 4 κορυφαίες ομάδες. Θα πάει σαν καμικάζι στο σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου με νίκη παίρνει ανάσα! Αν δεν πετύχει τρίποντο μέχρι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα κυνηγάει χίμαιρες… Μαζί με τον Εργοτέλη και την Κέρκυρα είναι στην πιο δύσκολη θέση.

15. Εργοτέλης (23 β.)
Κέρκυρα – ΠΑΣ * - Ατρόμητος – Δόξα * - Λεβαδειακός – Ξάνθη *
Η αρνητική έκπληξη του Β γύρου, θυμίζει τον προ 4ετίας Ατρόμητο που αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο. Πρωταρχική σημασία για τους Κρητικούς είναι να βρουν τον εαυτό τους, γιατί με εμφανίσεις παρόμοιες των τελευταίων αγωνιστικών δεν έχουν καμία τύχη… Ο Εργοτέλης έχει ευνοϊκό πρόγραμμα, το οποίο όμως μπορεί να γυρίσει σε μπούμερανγκ! Όλα τα παιχνίδια είναι δίχως αύριο και θέλει τουλάχιστον 7 – 8 βαθμούς στα επόμενα 4 ματς για να αισθανθεί μια κάποια ασφάλεια.

16. Δόξα (15 β.)
Ατρόμητος - Πανιώνιος * - Λεβαδειακός – Ξάνθη * - Εργοτέλης – ΠΑΟΚ * - ΑΕΚ
Όπου φτωχός και η μοίρα του. Η τίμια Δόξα το έχει παλέψει, ίσως και πέραν των δυνατοτήτων της… Θα αποτελέσει ρυθμιστή της μάχης του υποβιβασμού, αφού από όποιον κόψει βαθμούς ίσως να τον πάρει μαζί της! Για να φτάσει το minimum των 29 – 30 βαθμών θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 νίκες στα 7 παιχνίδια που της απομένουν. Τέτοιο θαύμα ούτε στα παραμύθια…

Συμπέρασμα? Αν θεωρήσουμε τη Δόξα υποβιβασμένη, για τις υπόλοιπες 2 θέσεις θα γίνει σφαγή κυρίως στα πολλά παιχνίδια που δίνουν οι 6 – 7 υποψήφιοι μεταξύ τους. Δεν αποκλείεται να δούμε πολλές ισοπαλίες, στη λογική καλύτερα ο 1 βαθμός παρά κανένας και ο ανταγωνιστής με 3 στο σακούλι! Από εδώ και πέρα η κάθε λεπτομέρεια μετράει και ο φόβος φυλάει τα έρμα. Αν η υπόθεση σωτηρία κριθεί πάνω από τους 32 βαθμούς, θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Κέρκυρα, Παναιτωλικό, ΠΑΣ και Εργοτέλη για την …τυχερή 13η θέση. Θεωρώ ότι η Κέρκυρα δεν θα αντέξει τελικά (εκτός αν κερδίσει ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ και δεν χάσει από τον Εργοτέλη) και θα είναι η μία ομάδα που θα υποβιβαστεί… Από εκεί και πέρα? Βάσει φόρμας οι Κρητικοί είναι σε δυσμενή θέση, αλλά αν ανεβάσουν στροφές έχουν καλό πρόγραμμα σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες, οι οποίοι έχουν να ξεπεράσουν το σκόπελο του Big 4. Ο ΠΑΣ δεν με πείθει αλλά έχει το αβαντάζ των 7 παιχνιδιών. Πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, καθώς αν κερδίσει ο Άγιαξ της Ηπείρου σώζεται και σπρώχνει τους Κρητικούς στον γκρεμό! Υπομονή και κυρίως ψυχραιμία, γιατί η μάχη της ουράς έχει πολλά επεισόδια ακόμη…

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας
                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου