6 Μαρ 2012

ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλημέρα φίλοι μου,

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τις ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των 16 του Champions League και υπάρχουν αρκετά «ανοικτά» μέτωπα, καθώς η υπόθεση πρόκριση έχει κριθεί σε 2 μόνο ζευγάρια. Η αυλαία ανοίγει σήμερα με τις αναμετρήσεις Άρσεναλ-Μίλαν (όπου οι ροσονέρι μετά τον υγιεινό περίπατο στο 1ο παιχνίδι και την άνετη επικράτηση με 4-0 θα κάνουν συντήρηση δυνάμεων) και Μπενφίκα-Ζενίτ, σε μία ρεβάνς η οποία αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Στον 1ο αγώνα η Ζενίτ πήρε τη νίκη με 3-2 με δραματικό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι παρά την αγωνιστική απραξία της θα είναι σκληρό καρύδι για τους Αετούς! Η Μπενφίκα έρχεται με ψυχολογία στο …ναδίρ μετά την εντός έδρας ήττα από την Πόρτο στο πορτογαλικό ντέρμπι, αλλά η διάκριση στο Champions League μετά από τόσα χρόνια (θυμηθείτε την καλή πορεία της το 2006 και τον αποκλεισμό από τη μετέπειτα τροπαιούχο Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά), αποτελεί το καλύτερο γιατρικό για μια ομάδα που παραμένει σε χειμερία νάρκη στην Ευρώπη. Το αργεντίνικο τρίγωνο του διαβόλου Αϊμάρ, Γκαϊτάν, Σαβιόλα θα είναι η αιχμή του δόρατος για τους Αετούς, ενώ από την άλλη η «αρκούδα» Ζενίτ με τις μηχανές στο φουλ θα κυνηγήσει την πρόκριση χωρίς σκοπιμότητες. Με τη μισή Εθνική Ρωσίας στη σύνθεση της και πληρότητα σε όλες τις γραμμές με πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Μπρούνο Άλβες, ο Λάζοβιτς κ.α. θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της στο καυτό Ντα Λουζ! Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ματσάρα. Όσοι έχετε Nova μην το χάσετε…

Αύριο έχουμε άλλη μια τυπική διαδικασία, όπου η Μπαρτσελόνα θα υπερασπιστεί με άνεση το υπέρ της 3-1 από το παιχνίδι του Bayarena, ενώ η Λεβερκούζεν θα προσπαθήσει να κλείσει με αξιοπρέπεια τη φετινή θετική της παρουσία στο Champions League. Στο άλλο παιχνίδι όμως περιμένουμε να δούμε αν το θαύμα του ΑΠΟΕΛ μπορεί να συνεχιστεί. Δύσκολα τα πράγματα για μια ομάδα που δεν έχει μάθει να δημιουργεί, να καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 απέναντι στην έμπειρη Λυών. Όμως το πάθος, η θέληση του κυπριακού «κίτρινου υποβρύχιου» και η προσήλωση των παικτών στο δόγμα Γιοβάνοβιτς, είναι στοιχεία ικανά για την έκπληξη. Εξάλλου η Ολιμπίκ δεν φημίζεται για τη σταθερότητα της και ούτε φυσικά για το χαρακτήρα της ή το πνεύμα νικητή… Αν ο ΑΠΟΕΛ προηγηθεί θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του! Με υπομονή, αργό τέμπο, προσοχή στην άμυνα για το μηδέν και έμφαση στις στημένες φάσεις, ακόμα και στο 90 να έρθει το γκολ, το ματς θα γίνει ροντέο και η πρόκριση ρώσικη ρουλέτα, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Καλή ευρωπαϊκή εβδομάδα

Ο Καρχαρίας  
                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου