7 Μαρ 2012

THE ME(N)TALIST

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ



Καλησπέρα φίλοι μου,

Μόλις 24 ώρες χωρίζουν τον Ολυμπιακό από το πρώτο ραντεβού με την ιστορία (ελπίζοντας να υπάρξει επόμενο στα προημιτελικά και ακόμη πιο μακριά) και όλοι στον Πειραιά κινούνται σε ρυθμούς Μέταλιστ. Υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία ότι οι ερυθρόλευκοι θα τα καταφέρουν, η οποία βασίζεται στη σοβαρότητα που έχουν επιδείξει στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια καθώς και το φορμάρισμα της ομάδας τον τελευταίο μήνα.

Κι αν μερικοί φοβούνται τον «αέρα» με τον οποίο ταξιδεύει η αποστολή στην Ουκρανία, δεν πρέπει να λησμονούν ότι υπάρχει ο Βαλβέρδε για να προσγειώσει τους παίκτες. Σίγουρα έχει ακούσει πολλά από αυτό εδώ το blog για κάποιες επιλογές του, αλλά δεν παύει να αποτελεί ασφάλεια για τον Ολυμπιακό όσον αφορά την προετοιμασία του αγώνα και τη συγκέντρωση στο στόχο. Αρκεί μόνο να μην στραβώσει το ματς… Ο Βάσκος ετοιμάζεται να δώσει εντολές για πίεση από το 1ο λεπτό προκειμένου η ευάλωτη άμυνα της Μέταλιστ να υποπέσει σε λάθη – ευκαιρίες για γκολ. Δηλαδή τακτική Καζάν με την ευχή αυτή τη φορά να μετουσιωθεί και σε γκολ στο 1ο ημίχρονο. Όμως το ρίσκο είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το παιχνίδι στη Ρωσία, αφού οι Ουκρανοί διαθέτουν σαΐτες στην επίθεση όπου αν βρουν κενούς χώρους μπορούν να κάνουν τη ζημιά, ενώ βρίσκονται και σε φουλ αγωνιστική δράση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι κομάντο και θα χρειαστούν τα τρεξίματα στο κέντρο από Μανιάτη, Μακούν. Θεωρώ ότι ο Βαλβέρδε θα προτιμήσει τον Ορμπάιθ σε ρόλο «σκούπας» μπροστά από Αβραάμ, Μέλμπεργκ και ο Φουστέρ θα πάει στη δεξιά πτέρυγα. Άρα ο Ιμπαγάσα θα μείνει εκτός και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν προς το τέλος του ματς χρειάζεται η κάθετη πάσα του. Σε περίπτωση που ο αγώνας έχει θετική τροπή, θα περιμένουμε αλλαγή το Μοντέστο σε ρόλο καμικάζι.

Άφησα σκόπιμα για το τέλος τη γραμμή κρούσης των ερυθρόλευκων. Όλοι περιμένουν από το Μιραλάς να σκοράρει, αλλά εξίσου χρήσιμη είναι η αναστάτωση που προκαλεί στις αντίπαλες άμυνες δημιουργώντας ρήγματα. Από την άλλη ο Τζιμπούρ δυσκολεύεται να σκοράρει εκτός Καραϊσκάκη στην Ευρώπη και σίγουρα θα θέλει να βρει δρόμο στα δίχτυα της Μέταλιστ. Ένα είναι βέβαιο: Όσο κι αν ο Βαλβέρδε θέλει να χτυπήσει νωρίς για γρήγορο γκολ, ίδια βαρύτητα πρέπει να υπάρχει και στην ασφάλεια των μετόπισθεν, καθώς θυμάστε ότι σε όσα εκτός έδρας παιχνίδια έχει βρεθεί πίσω ο Ολυμπιακός (Άρσεναλ, Ντόρτμουντ, Ξάνθη εκτός, Αστέρας) δεν μπόρεσε να τα γυρίσει. Στο μοναδικό που τα κατάφερε, με την Ξάνθη εντός, man of the match ήταν ο απών Πάντελιτς… Άρα καλή η πίεση αλλά μην ξεφουσκώσει η ομάδα από το 55’ όπως έγινε με τη Ρούμπιν στον Πειραιά, γιατί τα μηχανάκια της Μέταλιστ καραδοκούν! Για να δούμε λοιπόν, πόσο βαρύ θα είναι το μέταλλο του Θρύλου?

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας
                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου