13 Μαρ 2012

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ

Καλησπέρα τσαμπιόνια,

Ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο η φάση των 16 του Champions League και συμπληρώνεται το παζλ των προημιτελικών, όπου ήδη περιμένουν δύο από τα φαβορί της διοργάνωσης (Μίλαν, Μπαρτσελόνα), μία ομάδα με πλούσια ιστορία που είναι σε παρατεταμένη ανομβρία τα τελευταία 20 χρόνια (Μπενφίκα) και η σταχτοπούτα του θεσμού (ΑΠΟΕΛ). Στο σημερινό πρόγραμμα δεσπόζει η ρεβάνς του Σαν Σίρο, όπου η προ 2ετίας πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ, καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1 – 0 από τον αγώνα της Μασσαλίας. Στο άλλο παιχνίδι η Μπάγερν, που πολλοί τη θεωρούσαν από τις ομάδες που μπορούν να κοιτάξουν κατάματα τα θηρία Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, κινδυνεύει να πέσει κι αυτή θύμα έκπληξης από τη Βασιλεία, μετά την ήττα με 1 – 0 στην Ελβετία.  

Μεγάλο ματς λοιπόν στο Μιλάνο, με την πλούσια Ίντερ να παραπαίει φέτος και τους σταρ Σνάιντερ, Φορλάν, Μαϊκόν να μην πλησιάζουν υψηλά στάνταρ απόδοσης… Ο Ρανιέρι έχει επιστρατεύσει τις παλιοσειρές Ζανέτι, Στάνκοβιτς να σώσουν την παρτίδα αλλά αυτό δεν αρκεί. Οι Ζάρατε, Ρανόκια είναι «λίγοι» για να φοράνε τη φανέλα των Νερατζούρι (για τον Ιάπωνα που δεν θυμάμαι καν το όνομα του και μόνο προσόν του είναι η ταχύτητα δεν θα αναφερθώ), ενώ οι Φορλάν και Πατσίνι δεν έχουν αναπληρώσει το κενό του Ετό. Η Ίντερ φέτος μοιάζει να μην έχει τη σπιρτάδα των προηγούμενων ετών, θυμίζει ομάδα βετεράνων και κοντεύει να αποκλειστεί από τη Μαρσέιγ (!) που προσωπικά θεωρώ ότι αν φτάσει στους 8, θα είναι το «σκάνδαλο» του αιώνα και σαφές δείγμα ότι το επίπεδο του Champions League (με εξαίρεση τα μεγαθήρια από Ισπανία) έχει πέσει. Τον Ρανιέρι τον έχω σε εκτίμηση γιατί έχει αφήσει έργο σε ομάδες 2ης ταχύτητας (Πάρμα, Τσέλσι προ Αμπράμοβιτς), ενώ τα περάσματα του από Γιούβε και Ρόμα δεν τα λες αποτυχημένα. Ωστόσο αν κάτι χαρακτήριζε τη φιλοσοφία του (ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο), σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε φέτος στους Νερατζούρι. Σήμερα είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είναι ξοφλημένος συνταξιούχος, αλλά ένας καλός low profile προπονητής. Για τη Μαρσέιγ που έπρεπε να είναι 4η στον όμιλο της κι ανάθεμα αν την έχουμε δει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο θα πω μόνο ότι δεν μπορεί ο Θεός να κοιμάται μόνιμα!

Η Μπάγερν ξεκίνησε με όνειρα χίλια, έχει απομείνει ο μόνος εκπρόσωπος του γερμανικού ποδοσφαίρου και πάει να αποκλειστεί από τους «φτωχούς συγγενείς» Ελβετούς… Όσο κι αν οι Γκόμεζ – Ριμπερί – Ρόμπεν – Μίλερ είναι φωτιά μπροστά, με αμυντικούς τύπου Μπαντστούμπερ δεν πας μπροστά. Οι Βαυαροί σαν να μην έχουν ισορροπία στις γραμμές τους, ενώ ο Χάινκες είναι προπονητής …δεκαετίας 90. Η δεμένη Βασιλεία φαίνεται ικανή για την έκπληξη αρκεί να αντέξει το σφυροκόπημα που θα εξαπολύσει η Μπάγερν από το 1ο λεπτό! Αν καταφέρει να σκοράρει, ή έστω δεν δεχθεί γκολ στο Α ημίχρονο θα μεταφέρει την πίεση στο φαβορί και τότε όλα μπορούν να συμβούν.

Από τα αυριανά παιχνίδια η Ρεάλ δεν θα αυτοκτονήσει (εξάλλου ο Μουρίνιο θέλει φέτος τα πρωτεία σε Ισπανία και Ευρώπη) και λογικά θα καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από νωρίς. Επίσης μένει να δούμε αν η Τσέλσι έχει τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή του 1 – 3 στο Σαν Πάολο, απέναντι σε μια διψασμένη Νάπολι που ζει και αναπνέει για τη ρεβάνς. Η φυγή του Βίλας Μπόας αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους Λαμπάρντ, Ντρογκμπά να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να αποδείξουν ότι είναι εδώ. Όμως οι Παρτενοπέι δεν αστειεύονται, θα είναι έξυπνα στημένοι και θα προσπαθήσουν να πετύχουν το χρυσό γκολ που θα τους φέρει την πρόκριση.

Η πρόβλεψη μου? Ρεάλ, Νάπολι και Μπάγερν εύκολα ή δύσκολα θα πετύχουν το στόχο τους σε μια προημιτελική φάση (σχεδόν αμιγώς) Μεσογειακή! Από εκεί και πέρα αν η Ίντερ μας θυμίσει τον αληθινό της εαυτό θα περάσει, αλλιώς η Μαρσέιγ θα μπει στην 8άδα εκμεταλλευόμενη τα δώρα των αντιπάλων της μέχρι σήμερα… Και βλέποντας τις ομάδες που συνεχίζουν, όποιος αποφύγει στη συνέχεια Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα έχει υψηλές βλέψεις, γιατί κανένας άλλος αντίπαλος δεν είναι αξεπέραστο εμπόδιο! Η αυλή των θαυμάτων του φετινού Champions League μπορεί να έχει να μας προσφέρει πολλές ακόμη συγκινήσεις…  

   χαιρετώ
ο καρχαρίας
                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου