11 Ιαν 2012

ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ....ΚΑΛΟΙ


ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ:

Καλησπέρα αγαπητοί μου φίλοι! Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στις ψηφοφορίες και γενικότερα για την υποστήριξη σας, όπως φαίνεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο blog… Σήμερα είπα να ρίξω στα σαγόνια μου την πολιτική των ομάδων (ελληνικών κυρίως) να αγοράζουν μια ολόκληρη 11άδα στις καλοκαιρινές μεταγραφές, ακόμα κι αν η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος έχει στεφθεί με επιτυχία κι έχει παραμείνει ο ίδιος προπονητής! Ένα από τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας στο ποδόσφαιρο είναι η συνοχή, πώς να το κάνουμε… Και μη μου πει κανείς ότι αυτό γίνεται για να βελτιωθεί η ποιότητα του ρόστερ, γιατί εδώ μιλάμε με παραδείγματα.
Ολυμπιακός 2011-12 (πρωταθλητής την προηγούμενη σεζόν): Πόσοι από τους νέους παίκτες αξίζουν να αγωνίζονται στη φετινή 11άδα? Μήπως κανένας? Μη μου πείτε για το Μαρκάνο, που έχει βρει θέση από το παραθυράκι και είναι τόσο επιρρεπής στο λάθος, που σε κάθε πάσα του οι οπαδοί του Ολυμπιακού κάνουν το σταυρό τους! Αποκτήθηκαν 4 μέτριοι εξτρέμ (Αμπντούν, Μόνχε, Χαβίτο και Γκρμπιτς) αντί 1 που θα κάνει τη διαφορά και οι ερυθρόλευκοι ακόμη ψάχνουν για δεξί χαφ… Εδώ και 3 χρόνια υπάρχει ανάγκη για 1 κόφτη – σκυλί, αμ δε! Προτιμάνε 3 με άλλα χαρακτηριστικά (Μακούν, Ορμπάιθ και Φέισα) και ευτυχώς που υπάρχει ο Μανιάτης να κλείνει τις τρύπες (πέρυσι ανακαλύφθηκε η λύση Μοντεστό). Που είναι ο αντι-Ιμπαγάσα? Αμφιβάλλει κανείς ότι ο περσινός Ολυμπιακός με 4 – 5 ποιοτικές προσθήκες που θα καπάρωναν θέση βασικού θα εμφάνιζε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο ειδικά στην Ελλάδα?
Άρης 2011-12 (6ος την περσινή σεζόν, αλλά έχασε την τελευταία αγωνιστική τα play-off μετά από το ντεμαράζ με Τσιώλη στον πάγκο): Για να βάλουμε κάτω τα πράγματα… Ουσιαστικά η ομάδα χρειαζόταν 1 δεξί μπακ αντί του Βαγγελή, 2 στόπερ, 1 σέντερ φορ, 1 περιφερειακό κυνηγό, 1 10άρι, άντε και 1 κεντρικό χαφ για μπακ-απ των Φατί – Πρίττα – Τόχα, δηλαδή συνολικά 7 παίκτες. Πόσοι αποκτήθηκαν? 12… Πόσοι έχουν κάνει τη διαφορά μέχρι σήμερα? Μόνο οι Σανκαρέ και Ούμπιντες, οι οποίοι δεν θα αγωνίζονταν όμως στους κιτρινόμαυρους αν δεν είχε υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου!

Αυτά από εμένα και εύχομαι σε παράγοντες και προπονητές Καλό Προγραμματισμό, γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί…

Ο Καρχαρίας                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου