17 Ιαν 2012

ΨΗΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ....ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ


Καλημέρα ψηλοί μου παικταράδες!

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον κοντούλιακα με το μεγάλο ματς κυπέλλου ανάμεσα στους δύο δικεφάλους και θα σταθούμε κυρίως σε τεχνικά θέματα. Ξεκινάω με τον ΠΑΟΚ: Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχεται την ΑΕΚ, καθώς η εσωτερική διχόνοια μετά την πώληση Βιεϊρίνια έκανε την εμφάνιση της ξανά στην Τούμπα… Η αλεπού ο Μπόλονι ξέρει ότι με νίκη-πρόκριση θα αμβλυνθούν κάπως οι διαφορές και θα επέλθει ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας του.

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος χτύπησε τους κιτρινόμαυρους από τα άκρα με πρωταγωνιστή το Βιεϊρίνια, αλλά αύριο θα λείπει τόσο αυτός όσο και ο αντικαταστάτης του Γεωργιάδης λόγω τραυματισμού. Καθοριστικό σημείο για τον ΠΑΟΚ θα είναι να επιβάλλει το ρυθμό του και να μη δώσει χώρους στην ΑΕΚ να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχείς Λεονάρντο και Μπέλεκ. Η μάχη στο κέντρο θα κρίνει πολλά και η ποιότητα των Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκη (ενώ στη διάθεση του Ρουμάνου θα τεθεί κι ο Ίβιτς) δίνει προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Επίσης η ταχύτητα του Σάλπι και η εκτελεστική δεινότητα του Αθανασιάδη θα προκαλέσουν μεγάλο πονοκέφαλο στα αντίπαλα στόπερ… Η πρόβλεψη μου? 2 – 1 υπέρ του ΠΑΟΚ!

11άδα νίκης: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκης, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Κοντέ πες αλεύρι… ο Κλάους σε γυρεύει!

Γεια σας και από μένα παιχταράδες μου! Ο κρεμανταλάς από πάνω καλά τα λέει για τον ΠΑΟΚ και τις σκέψεις του Μπόλονι. Πάμε όμως να πούμε και εμείς 2-3 πραγματάκια για το αυριανό ντέρμπυ.
·    Στο πάγκο σαφώς και έχει προβάδισμα ο ΠΑΟΚ αφού τον Μπόλονι τον θεωρώ πιο ικανό από τον Κωστένογλου και εμφανώς έχει στα υπέρ του το καλύτερο ροστερ και την έδρα.
·    Αν θέλει η ΑΕΚ να πάρει την πρόκριση θα πρέπει κατά την γνώμη μου να ανταπεξέλθει στην αρχική πίεση που θα ασκήσει ο ΠΑΟΚ.
·    Πρέπει να παίξει με 3 στο κέντρο να κερδίσει την μάχη σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο, να κλέψει μπάλες και να χτυπήσει στην κόντρα με τους ταχύτατους Σιαλμά και Μπέλεκ.
·    Οπότε μιλάμε για ένα σύστημα 4-3-1-2. Με αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά τους Γεωργέα, Μανώλα, Κάλα (Δέλλα) και Κοντοέ,
·    Οι 3 κεντρικοί πρέπει κατά την άποψη μου οι Καφές, Κάρλος και Μάκος. Ο Κάρλος σαν συνδετικός κρίκος μεσαίας γραμμής και επίθεσής. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Λεονάρδο και επιθετικό δίδυμο Σιαλμά και Μπέλεκ.
·    Αυτή η εντεκάδα δίνει την δυνατότητα στην ΑΕΚ να παρουσιαστεί με συμπαγή άξονα, να πάρει κατοχή και πάνω απ ’όλα να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει κινδύνους.
·    Ο ΠΑΟΚ έχει βαριά κορμιά στον άξονα του και με 4 παίχτες στο κέντρο θα πάρει αβαντάζ η ΑΕΚ και θα έχει σαφές πλεονέκτημα. Εξάλλου δεν υπάρχει αξιόπιστος παίχτης στο ρόστερ της για να παίξει από τα άκρα. Οπότε βούρ επίθεση από το κέντρο για την ένωση για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση που θα ηρεμήσει…προσωρινά τα ήδη οξυμένα πνεύματα.

      Χαιρετούμε
Ο Ψηλός και ο Κοντός
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου