30 Ιαν 2012

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Καλησπέρα μπαλαδόροι!

Σήμερα στα σαγόνια μου πέφτει ο Παναιτωλικός, ο οποίος ξεκίνησε με όνειρα χίλια και κάπου στα μισά της διαδρομής φαίνεται να …ξεμένει από καύσιμα. Μιλάμε για την ομάδα – τρένο της Football League πέρυσι, με ικανότατο ρόστερ και σημαντικές προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ της Super League, σταθερή διοίκηση και έναν προπονητή – μετρ των «μικρομεσαίων». Τις πταίει λοιπόν?

Καταρχήν στο Αγρίνιο πριν την έναρξη της σεζόν δεν ήταν όσο ταπεινοί άρμοζε για μια ομάδα η οποία επανεμφανιζόταν μετά από δεκαετίες στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Όλοι έκαναν όνειρα για συμμετοχή στα play off βασιζόμενοι στα παραπάνω και δεδομένου ότι οι ανταγωνιστές των ιδίων κυβικών ήταν αποδυναμωμένοι, παραβλέποντας όμως ότι από τον Παναιτωλικό λείπει η φανέλα και η εμπειρία. Πρώτος και μοναδικός στόχος θα έπρεπε εξαρχής να είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και ό,τι ήθελε προκύψει.  

Άλλη σημαντική παράμετρος που έχει γυρίσει μπούμερανγκ είναι η δύναμη της έδρας… Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και κάποιες καλές εμφανίσεις, πλέον η μουρμούρα της κερκίδας έχει μεταφερθεί στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας τα πόδια των παικτών βαριά. Θυμηθείτε μόνο τον Ολυμπιακό των πέτρινων χρόνων ή τον ΠΑΟΚ προ Σάντος, όταν κάθε λάθος συνοδευόταν από αποδοκιμασίες με τα γνωστά αποτελέσματα… Η τακτική «βασίζομαι στα εντός έδρας ματς και πάμε για το 0 – 0 στα εκτός και αν κάτσει κανά γκολ έχει καλώς», αποδεικνύεται καταστρεπτική. Ο Παναιτωλικός είναι αρνητικός μακριά από το Αγρίνιο, χωρίς φαντασία, αποτελεσματικότητα και με έναν απογοητευτικό απολογισμό σε βαθμούς και τέρματα. Που πας κε Τεννέ με τέτοια απολιθωμένη τακτική? Γιατί δεν ρισκάρεις? Παίξε λίγο πιο επιθετικά και ας χάσεις, αλλά προσπάθησε το. Μην είσαι ένας κλασικός κλέφτης βαθμών, πάνε αυτά που ήξερες. Παραδειγματίσου από το Δώνη και τον Ατρόμητο, ρίξε φρέσκες ιδέες στο τραπέζι. Αν δεν ρισκάρεις λίγο, αν δεν αλλάξεις κάτι άμεσα δεν σε βλέπω καλά! 

ΥΓ: Πόσο μετράει αυτή η άτιμη φανέλα στο ποδόσφαιρο… Ο ΟΦΗ ήρθε φέτος από το πουθενά, με ρόστερ της τελευταίας στιγμής και με αβέβαιο οικονομικό μέλλον. Όμως φιγουράρει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, γιατί είναι μπολιασμένος με αυτό το μικρόβιο: να παλεύει όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσει και όχι για να τα …κλέψει!

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου