12 Ιαν 2012

ΨΗΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ....ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ


Καλημέρα απανταχού ψηλοί μου! Η χθεσινή ημέρα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου έκλεισε με ένα συναρπαστικό παιχνίδι, όπως σας είχε προϊδεάσει ο Σκηνοθέτης και με μεγάλο νικητή τον Πανιώνιο, δικαιώνοντας τον Django για το βάρος της φανέλας του ιστορικού συλλόγου… Για τον ΠΑΣ σας τα έλεγα, δεν είναι σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι μετά τη συντριβή – αποκλεισμό από τον Αστέρα, ο Αναστασιάδης νιώθει την καρέκλα του να τρίζει. Ολυμπιακός και Κέρκυρα προκρίθηκαν στο ρελαντί! Θα ασχοληθώ όμως με το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, όπου ψήλωσε στα μάτια μου ο φετινός Πανιώνιος… Ο Μάντζιος προσπαθεί για το καλύτερο με το υλικό που διαθέτει και οι νεαροί Έλληνες παίκτες με μπροστάρηδες το Σάμαρη και το Σιόβα, μαζί με φιλότιμους ξένους όπως ο Όμο και ο Κούτσι, είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα όπλα παρά τα οικονομικά προβλήματα των κυανέρυθρων! Ο Παναθηναϊκός διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και διαφωνώ με όσους λένε ότι τώρα θα επικεντρωθεί στο βασικότερο στόχο του, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτός ο αποκλεισμός πλήγωσε το γόητρο των πρασίνων, που έμειναν έξω από άλλη μία διοργάνωση (μετά τα καλοκαιρινά στραβοπατήματα με Κοπεγχάγη, Μακάμπι) και πλέον ναι μεν ρίχνουν το βάρος στη Super League, αλλά με το …πιστόλι στον κρόταφο. Όσο οι Ρούντολφ και Τοτσέ μένουν άσφαιροι, όσο ο Σπυρόπουλος κινείται σε ρηχά νερά, όσο ο Παναθηναϊκός εξαρτάται αποκλειστικά από τον οίστρο του Λέτο και όσο δεν βρίσκονται λύσεις στην άμυνα (λόγω απουσίας κυρίως του Μπουμσόνγκ), ο Παναθηναϊκός θα είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος και δεν ξέρω πόσα δώρα ακόμα θα του κάνει ο Ολυμπιακός.

Κοντέ, σου δίνω πάσα προωθημένη…

…..Στοπάρω με το στήθος και ξεχύνομαι στον αιφνιδιασμό….
·         Θα διαφωνήσω με τον ψηλολέλεκα από πάνω, καθώς θεωρώ τον ΠΑΟ πιο απελευθερωμένο στην μάχη του τίτλο από πριν. Σαφώς και το πλήγμα του αποκλεισμού είναι μεγάλο, αλλά από την άλλη ο στόχος είναι ένας και μοναδικός πλέον : ο τίτλος. Και μάλιστα θεωρώ ότι η πίεση δεν είναι και τόσο μεγάλη αφού η δικαιολογία είναι έτοιμοι : διοικητικά προβλήματα και μικρό ρόστερ.
·         Η πτώση του ΠΑΟ είναι δεδομένη και πλέον είναι στο χέρι του πορτογάλου να αλλάξει τα δεδομένα. Κατά την άποψη μου, ο Φερέιρα πρέπει να προσαρμόσει τα πλάνα του και να επιδιώξει νίκες ακόμα και με 1-0 αδιαφορώντας για την πιθανή πίεση του τύπου για θέαμα και καλή μπάλα. Στην κατάσταση που είναι τώρα ο Παναθηναϊκός, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
·         Αποδεικνύεται ότι ο Λεμονής άφησε έργο στον Πανιώνιο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν προπονητή. Δούλεψε πολύ με τα νέα παιδιά και άφησε γερές βάσεις για την σωτηρία της ομάδας. Και φυσικά ο Άκης Μάτζιος διαχειρίζεται άψογα μέχρι στιγμής, το υπάρχον υλικό. Το ζητούμενο για τον ‘ιστορικό’ είναι το πώς θα ανταπεξέλθει μετά την αποχώρηση Τσότσαλιτς και όποιου αλλού προκύψει.
·         Σε μια δύσκολη για το ελληνικό ποδόσφαιρο εποχή ανεύρεσης νέων ταλέντων ο Σάμαρης με την απόδοση του έρχεται να μας δώσει λίγη ελπίδα. Είναι από τους πιο εξελίξιμους έλληνες παίχτες και ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να τρίβει τα χέρια του αφού μαζί με τον Μανιάτη θα συντελέσουν ένα αξιόμαχο δίδυμο στο κέντρο. Από κοντά και ο Σιόβας
·       Κομβικό το κυριακάτικο ματς του ΠΑΣ με τον ΠΑΟ. Από το αποτέλεσμα του θα κριθούν πολλά και για τους 2. Με ενδιαφέρον αναμένουμε την μάχη των Ιωαννίνων.

Με κυπελικούς χαιρετισμούς
   Ο ψηλός και ο κοντός
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου