23 Ιαν 2012

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Το απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Το Σάββατο σας είχα προϊδεάσει ότι οι «μεγάλοι» δεν θα καλοπεράσουν και προτού Βλαχοδήμος λαλήσει …μία και καλή, ήρθαν τα πάνω κάτω! Ο πρωταθλητής του καλοκαιριού Ολυμπιακός (των 14 μεταγραφών αν δεν έχω χάσει το μέτρημα) παραπαίει και το περίφημο βάθος του πάγκου τον έχει στείλει στα …βάθη του ωκεανού. Κ.Κ. Ερνέστο, Μαρινάκη και Κοβάσεβιτς πότε θα καταλάβετε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός? Είναι δυνατόν να μην αξίζει ούτε ένας από τους νεοφερμένους παίκτες να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού? Για πόσο νομίζετε ότι θα πιάνουν τα αλλοπρόσαλλα τρικ (βασικός ο Μαρκάνο βρέξει χιονίσει, έξω αριστερά ο Μιραλάς για να χωρέσουν οι υπόλοιποι στην 11άδα)? Η ομάδα αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ηρεμία, ταπεινοφροσύνη (ειδικά οι βεντέτες) και αποδείξεις στο γήπεδο όχι στα λόγια…

Στην άλλη όχθη του ποταμού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων που όμως αποδεικνύει περίτρανα ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Συσπειρωμένη ομάδα, παλεύει όλα τα παιχνίδια (έχει κλέψει πολλούς βαθμούς στο 90+) και με συγκεκριμένο πλάνο παίρνει αυτό που θέλει, έστω και με 1 – 0. Η …κατά λάθος παραμονή του Φερέιρα δικαιώνεται. Τρεις παίκτες έφερε, οι 2 ήταν λίρα εκατό (Κουίνσι, Ζέκα). Πολύ καλή διαχείριση του υλικού παρά τους ελάχιστους πόρους και παίρνει το 100% από κάθε παίκτη (το αντίθετο δηλαδή από τον Ολυμπιακό). Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα και αν πάρουν τα μυαλά κάποιων στο τριφύλλι αέρα, μπορεί να γυρίσουν όλα τούμπα! Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε άψογα μέχρι σήμερα ως αουτσάιντερ, θα κάνει το ίδιο και σαν φαβορί?

ΥΓ1: Φίλοι μου Ολυμπιακοί πέρυσι όλοι σας γκρινιάζατε για το Ριέρα. Φέτος μήπως θα τον θέλατε στην ομάδα?
ΥΓ2: Έχετε καταλάβει ότι δεν σχολιάζω τη διαιτησία, γιατί ειδικά οι δύο (για να μην πω τρεις) μεγάλοι του ΠΟΚ δεν δικαιούνται να ομιλούν για το θέμα, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, ακόμη κι αν έχουν δίκιο. Ένα εις βάρος τους σφύριγμα σήμερα σημαίνει πολλά υπέρ τους αύριο εις βάρος των «μικρών».

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας

                                                                     

1 σχόλιο: