10 Ιαν 2012

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ...ΑΣΒΕΣΤΗ

Καλησπέρα κολαούζοι μου! Η πρώτη ψηφοφορία μας έληξε πριν λίγα λεπτά με μεγάλο νικητή ως πολυτιμότερο παίκτη της Super League στον Α' γύρο το Σεμπαστιάν Λέτο με ποσοστό 53%. Συνεχίζουμε με νέα ψηφοφορία η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο μεσημέρι... Αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή!
Όμως σήμερα στα σαγόνια του Καρχαρία θα πέσουν οι απανταχού προπονητές, οι οποίοι πιστοί στο εκάστοτε σύστημα τους προτιμούν να θυσιάζουν παίκτες βάζοντας τους σε άλλες θέσεις από τις φυσικές τους, μόνο και μόνο για να μην αλλάξει η διάταξη της ομάδας… Τα παραδείγματα είναι πολλά και ειδικά από τις τελευταίες σεζόν έχω να αναφέρω περιπτώσεις επιθετικών οι οποίοι χαραμίζονται και δεν αξιοποιούνται επαρκώς τα προσόντα τους:
Μιραλάς (από τη στιγμή που αποκτήθηκαν φέτος για τα άκρα Μόνχε, Αμπντούν, Χαβίτο είναι αδιανόητο να μην αγωνίζεται ο Ολυμπιακός με 4-4-2 ειδικά στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια).
Σαλπιγγίδης (παίζει στα άκρα λόγω ταχύτητας αλλά του λείπει η τρίπλα, η διεισδυτικότητα και η σέντρα με αποτέλεσμα να αδικείται ως παίκτης).
Μπλάνκο (ο κατεξοχήν σκόρερ της ΑΕΚ με το φονικό ένστικτο, καθιερώθηκε πέρυσι ως δεξί εξτρέμ για να βρουν θέση στην κορυφή του 4-2-3-1 παίκτες όπως ο Μπαχά κι ο Λύμπε).

ΥΓ1: Αμφιβάλλετε ότι οι παραπάνω ομάδες θα μπορούσαν να αγωνιστούν με 4-4-2, δεδομένου ότι και οι τρεις προαναφερθέντες παίκτες είναι από τους επιθετικούς που δεν μαρκάρουν με τα «μάτια»?
ΥΓ2: Γιατί παίκτες που έχουν την αίσθηση του γκολ να «τιμωρούνται» αγωνιζόμενοι μακριά από το πεδίο δράσης τους? (Η μετατόπιση του Λέτο στην περιοχή στα πρότυπα που το έκανε η Ρεάλ με τον CR7 και η Ουντινέζε με τον Ντι Νατάλε δεν παραδειγμάτισε)?

Σας χαιρετώ

Ο Καρχαρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου