14 Ιαν 2012

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ


Δύσκολη και …περίεργη αυτή η αγωνιστική στο νησί. Και αυτό γιατί πολλές ομάδες προέρχονται από μακρά αποχή λόγο αποκλεισμού από το κύπελλο και επίσης επειδή βρισκόμαστε εν μέσω μεταγραφικής περιόδου πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες στο γήπεδο. Στην ουσία κανονική αγωνιστική έχει να γίνει από την διπλή της Πρωτοχρονιάς. Πάμε να δούμε τι έβγαλε η δική μου σούμα και ποια παιχνίδια μπήκαν στα υπ’ όψιν για παίξιμο.
Στην Τσάμπιονς δεν με συγκινεί κάποιο ματς, οι αποδόσεις δεν κρύβουν κάποιο ‘λαχείο’ και το μόνο που συζητιέται είναι η Μπερνλυ σε αποδόσεις πάνω από  3.6, αλλά η Μίντλεσμπρο δεν κοντράρεται με τίποτα. Λες και έχει άστρο αυτή η ομάδα. Οπότε πάμε στην Λιγκ 1
  • ΓΕΟΒΙΛ-ΤΡΑΝΜΙΡ  : Η επιστροφή του Τζονσον στον πάγκο της Γέοβιλ με κάνει να κοιτάξω αυτό το παιχνίδι αφού δύσκολα ποντάρω πάνω σε φαβορί ή σε ματς που οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες. Μετά από 7 χρόνια λοιπόν ο Τζονσον επιστρέφει στο Γέοβιλ. Είχε φύγει το 2005 και στην ουσία αυτός ήταν που την είχε «βάλει» στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η εικόνα του στραπατσαρίστηκε με το ανεπιτυχέστατο πέρασμα του από την Νορθάμπτον αλλά πιστεύω ότι έχοντας την υποστήριξη του ….τέως και δικού του παιδιού Σκίβερτον και τα αποδυτήρια μαζί του μπορεί να τα καταφέρει. Εξάλλου η Τρανμιρ δεν λέει και τίποτα με μόλις 3 νίκες εκτός έδρας. Πάμε με τον 1 λοιπόν σε τιμές όχι κάτω από 2.5.
  • ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ--ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΥ  : Εδώ θα κοιτάξουμε το «στρίψιμο» της Νοτς στα εκτός έδρας. Έρχεται από μεγάλη νίκη στο κύπελλο μέσα στην Ντοκάστερ (νίκη με 2-0) όπου ήταν επιβλητική σε όλη την διάρκεια του ματς. Οι «Καρακάξες» έχουν μάνατζερ τον Άλεν τον οποίο έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τον θεωρώ πραγματικό ’σκυλί’. Από την άλλη βέβαια τα «κεράσια» είναι σε καλή φόρμα έχοντας συμπληρώσει 4 ματς αήττητα (3-1-0). Εντός έδρας όμως έχουν μόλις 3 νίκες. Οι περισσότερες επιτυχίες για την Μπόρνμουθ είναι στα εκτός χωρίς την πίεση του κοινού της. Πάμε με την φόρα την Νοτς σε αποδόσεις 3.8 και πάνω.

Συνεχίζουμε με Λιγκ 2.
  • ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ-ΚΡΟΟΥΛΙ  : Με υπηρεσιακό στον πάγκο της η Ρόβερς προέρχεται από ένα σημαντικότατο διπλό 1-2 μέσα στο Χέρεφορντ μεσοβδόμαδα. Εξαιρετικό ρόστερ για τους «πειρατές» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Κρόουλι και δεν δέχομαι με τίποτα αυτόν τον φαβοριτισμό της νεοφώτιστης οπού το διπλό της δίνεται ακόμα και στο εξευτελιστικό 1.6. Οι διαφορές σε αυτές της κατηγορίες είναι πολύ μικρές και συν τοις άλλης η ψυχολογία της Μπρίστολ είναι ανεβασμένη. Προτιμώ να ποντάρω τα λεφτά μου στο 4.5 που βρίσκω την Μπρίστολ Ρόβερς και ας φάει και 5 γκολ στο φινάλε.
  • ΡΟΔΕΡΑΜ-ΣΟΥΙΝΤΟΝ  : Το παιχνίδι είναι πολύ αμφίρροπο. Από την μια η Ρόδεραμ είναι πιο φρέσκια αφού δεν είχε κυπελλικές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, ενώ η Σουίντον έχοντας αποκλείσει την Γουίγκαν ομάδα Premier έχει σαφώς άλλον αέρα. Βεβαία τα συνεχόμενα παιχνίδια την έχουν κουράσει και αυτό φάνηκε στο Τρόφι την Τρίτη στο 1-1 με την Μπαρνετ . Πολύ αξιόπιστη στην έδρα της η Ρόδεραμ θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει δεύτερο συνεχόμενο 3ποντο. Πάμε λοιπόν με τους «Μυλωνάδες» σε απόδοση 3.00.

Αυτά τα ματς έβγαλε η πρώτη διαλογή. Τώρα το τι θα παίξω θα αποφασιστεί πριν την σέντρα και ανάλογα τα τελευταία ρεπορτάζ, τις πιθανές μεταγραφές και κυρίως το ένστικτο. Πάνω στο οποίο καλώς ή κακώς βασίζω πολύ το παιχνίδι μου.


ΥΓ. Όπως είδατε χρησιμοποιήσαμε τα παρατσούκλια των ομάδων στην ανάλυση. Αυτά καθώς και τον τρόπο να προσεγγίζουμε τους αγώνες αλλά και την τρέλα με τα αγγλικά παιχνίδια την έμαθα αρχικά από τον συγχωρεμένο Παρασκευά αλλά κυρίως από τον καλύτερο εν ενεργεία «Άγγλο» στοιχηματογραφία τον Νίκο Αγγελή της Matchmoney (παρεμπιπτόντως της καλύτερης στοιχηματικής εφημερίδας). Τον Νικόλα δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ πάρα μόνο μέσα από τα κείμενα του και σας λέω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο αγγλικό στοίχημα. Έχει να μας μάθει πάρα πολλά ακόμα. 

    χαιρετώ
ο πεταλούδας
                                                                        

1 σχόλιο: